Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Knæ og trapper

Jeg er begyndt at tage Glukosamin og fiske- olie på grund af slidgigt i mine knæ. Da jeg lige er begyndt at tage disse produkter, har jeg ikke mærket nogen effekt endnu. Nu har jeg læst flere steder, at man skal tage MSM sammen med Glukosamin, så det vil jeg gerne vide noget mere om.

Jeg har slidgigt i begge knæ, og min læge synes, jeg skal prøve at tabe mig noget mere, før der tages stilling til, om jeg skal have nye knæ. Men hvis jeg kan blive hjulpet ved at tage naturprodukter, vil jeg da foretrække det frem for at få nye knæ.

Vi bor i et hus med tre etager, og jeg skal gå baglæns ned ad trapperne. Jeg har spurgt min læge, om det ville være en fordel at flytte til et et-plans hus, men han svarede bare, at det, at der er trapper, da holder mig i gang. Kan du fortælle mig, om trap per er med til at forværre tilstanden i mine knæ.

Trappegængeren

SVAR: Trapper kan godt være hårde for knæleddene, isæt hvis man vejer for meget. Tænk på, hvor mange kilo der trykker på knæleddene, og at du skal flytte disse kilo mange meter opad, når du går op ad en trappe, og når du går ned bumper ledenderne sammen og trykker mod brusken. Så det vil helt klart være en fordel for dig at flytte til stueetagen eller et et-plans hus.

Vejer man for meget, går det ofte ud over knæ- og hofteleddene. Blot tyve kilos overvægt svarer til, at man skal gå hele tiden med en spand fyldt med vand i hver hånd. Det er hårdt, både for kræfterne og leddene. Så det er fint, at lægen har rådet dig til at tabe dig.

Det er fint, at du tager glukosamin, der hjælper din brusk i leddene til at få det bedre og dæmper smerterne i brusken. Men for at glukosamin skal kunne virke, skal den ud til brusken, og det sker gennem ledvæsken. Der bliver kun dannet ledvæske, når man bevæger sine led, så det er vigtigt, at du bruger dine knæled meget uden at overbelaste dem. Din læge har ret i, at det er vigtigt, at du holder dig i gang, men måden er vi ikke helt enige om.

Det bedste, du kan gøre, er at cykle to gange tyve minutter dagligt på en motionscykel, som du kan have stående i din stue. Så får du den også brugt. Kan du ikke sidde på en motionscykel, kan du måske låne en sengecykel, der bare er et sæt pedaler på et stativ. Du kan have det stående foran en spisestuestol også bare køre rundt med fødderne på pedalerne. Du kan også købe en sådan gulvcykel på tlf. 9817 2937 for blot 300 kroner.

Det er ikke nødvendigt at tage MSM sammen med glukosamin eller chondroitinsulfat, men er der smerter, kan MSM virke bedre smertestillende end de to andre stoffer. Til gengæld er MSM ikke så effektivt til genopbygning af brusken, så det er bedst at tage begge dele. Det er fint, at du også tager fiskeolie, der, også virker smertedæmpende. Andre gode ting mod slidgigt er hybenpulver, C-vitamin og ingefær.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012