Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

C-vitaminer kan neutralisere klor i vandet

Gennem årene har en række undersøgelser bekræftet en øget risiko for diverse kræftformer ved udsættelse for klorholdigt vand, især blærekræft. At der ikke er kommet et forbud mod klortilsætning skyldes, at der er stor sygdomsrisiko forbundet med vand, der er forurenet med virus, bakterier og parasitter. Det er ikke kloren i sig selv, der er farlig, men de klorforbindelser, der dannes i vandet.

Der er forskellige ting, man kan gøre for at slippe af med kloren i vandet. Man kan for eksempel købe det vand, man drikker, på flaske, og det skal helst være kildevand uden brus, da sodavand afkalker knoglerne. Man kan også købe forskellige vandfiltre, der kan installeres i hjemmet og fjerner ikke alene klor, men også en række andre skadelige ting. Omvendt osmose er en anden mulighed.

Man kan også koge vandet i nogle minutter, men det går ud over vandets smag og ændrer vandets struktur, når temperaturen kommer over 44 grader. I ukogt grundvand ligger vandmolekylerne i miceller eller klynger, men det i kogt vand er rent kaos. Betydningen af dette ved man ikke så meget om, men mange mener, at vandets værdi forringes ved kogning. Er vandet forurenet, vil det under alle omstændigheder være bedst at koge det.

C-vitamin kan neutralisere klor i vandet. Blot et gram C-vitamin kan neutralisere 1 ppm (del pr. million) klor i 3.785 liter vand.

Vandets kvalitet har stor betydning for sundheden, især drikkevandet, så vi skal være glade for at bo i et land, hvor de fleste kan drikke godt grundvand. Bor man et sted med klor i drikkevandet, er det klogt at bruge en af de ovenstående muligheder.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012