Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vitamin C - ny undersøgelse giver kortslutning

Ny undersøgelse kan være overvurderet og give anledning til unødig bekymring hos forbrugerne. Resultatet i modstrid med alle hidtil eksisterende data

Forskere ved University of Southern California (USC) rapporterede i marts 2000 ved et møde i den Amerikanske Hjerteforening den overraskende opdagelse, at vitamin C kan bidrage til arteriosklerose, dvs. hærdning af arterierne. De rapporterede, at personer, som tog 500 mg vitamin C som kosttilskud, havde en 2½ gange hurtigere udvikling af fortykningen i halspulsårerne over en periode på 18 måneder end personer, der ikke tog noget tilskud overhovedet. Men mange andre forskere har hurtigt peget på, at mængden af information ikke retfærdiggør den bekymring, som er fremsat fra USC's side.
Dr. Jeffrey Blumberg fra Tuffs University, kommenterede: "Dette er en foreløbig epidemiologisk undersøgelse, og det er vigtigt at sammenholde de rapporterede resultater med allerede eksisterende informationer. Det er den første rapport om, at vitamin C kan have en negativ virkning af på arterierne og i modstrid med alle de data, vi ellers har om vitamin C og arteriernes sundhed. Andre undersøgelser viser, at vitamin C har en positiv virkning på arterierne. Forskerne fra USC anfører ikke nogen plausibel mekanisme, som kunne forklare den negative virkning, der er blevet iagtaget i denne undersøgelse".
Dr. Blumberg støttes af dr. Annette Dickinson, vicepresident for videnskabelige og regulative anliggender ved Rådet for Ansvarlig Ernæring. Dr. Dickinson bemærker, at der ikke findes nogen oplysning om det antal mennesker, der havde taget 500 mg eller mere, eller om variationen af fortykningsraterne i deres arterievægge. Disse faktorer kunne i betydelig grad influere på betydningen af undersøgelsens resultater.


 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012