Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Halon Môn – det delikate salt fra Wales

art-halon2art-halon1Vinder af 
True Taste Awards 2002!

 

Halon Môn er et unikt havsalt, der giver mere smag til maden og prikker til smagsløgene! Det har en sprød struktur, opløses let, og med sin delikate smag er det velegnet som bordsalt og kulinarisk brug. Det er det eneste havsalt i Storbritannien med det prestigefyldte "økologiske certifikat" fra The Soil Association.
Det betyder, at hver eneste detalje omkring saltet og dets fremstilling er blevet omhyggeligt kontrolleret for at sikre, at det er naturligt og rent.
Men hvad der gør Halon Môn til et salt i særklasse
("Salt of Anglesey") er nogle afgørende forskelle fra almindeligt stensalt.

Smagen er fantastisk, især til fisk, rå grønsager og kogte æg. Og så indeholder det ikke tilsætningsstoffer som magnesiumcarbonat og kaliumhexacyanoferrat, der forhindrer saltet i at blive fugtigt, men som vanskelig for kroppen at optage. Endelig indeholder det naturligt forekommende mineraler og sporelementer, der er vigtige for sundheden, men som ofte er blevet fjernet i industrielt fremstillet salt.
Fremstillingen af Halon Môn er enkel og sker efter sikre, moderne metoder. Vandet hentes op fra det rene havvand omkring øen Anglesey i Wales, filtreres og føres ind i produktionsområdet, hvor den langsomme fordampningsproces begynder. I begyndelsen indeholder havvandet 3% salt. Efter ca. 7 dage, når koncentrationen er steget til 20% gennem en skånsom opvarmning, kommer bløde, flade krystaller op til overfladen og indsamles med et net for at blive tørret og kvalitetskontrolleret såvel i starten som ved afslutningen af produktionsprocessen.

art-halonForuden "almindeligt" rent Halon Môn-salt forhandles også Halon Môn-salt med 8 økologisk krydderier. Det giver ekstra smag til kød og fisk og er ideelt til barbecue.

Halon Môn - rent, hvidt havsalt, 250 gram.
Halon Môn - rent havsalt med økologiske urter, 125 gram.


Sælges eller fremskaffes af apoteker, matas og helsekostforretninger
(Fra "Best of British", dec. 1999)