Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Betændelse i øret og fødevareallergi

Denne undersøgelse evaluerede 104 børn fra 1½ til 9 år, som alle led af gentagne tilfælde af serøs mellemørebetændelse - en kronisk betændelsestilstand i slimhinderne i det indre øre, det eustakiske rør og kæbebenets luftceller. Man sammenholdt børnenes tilstand med antallet af tilfælde af fødevareallergi. Serøs mellemørebetændelse er en af hovedårsagerne til tab af hørelsen hos børn. Ca. 10 mio. amerikanske børn behandles hvert årfor lidelsen. Det er den hyppigste årsag til, at forældre henvender sig til lægen med deres børn, og det er den sygdom, øre-, næse- og halslæger oftest støder på. Udsivning af væske fra mellemøret er den mest almindelige årsag til børneoperationer i USA og England. Generelt ligger omkostningerne til behandling af mellemørebetændelse hos børn på ca. 12 mio. kr. årligt. De børn, som viste sig at være fødevareallergikere, fik i løbet af forsøget en kost, hvor de fuldstændigt undgik den/de allergifremkaldende fødevare(r) i 16 uger, hvorefter de gennemgik en ikke-dobbeltblind test med de fødevarer, man havde mistanke til. Der var en statistisk signifikant sammenhæng mellem fødevareallergi og serøs mellemørebetændelse hos 78% af patienterne (81/104). En kost, hvor de allergifremkaldende fødevarer var udelukket, førte til en betydelig nedgang i antallet af tilfælde af serøs mellemørebetændelse hos 86% af patienterne (70/81), vurderet på baggrund af klinisk evaluering og tympanometri. Den forsøgskost, som indeholdt de allergifremkaldende fødevarer, fremprovokerede igen anfald af serøs mellemørebetændelse hos 94% (66/70) af patienterne. Forfatterne konkluderer, at fødevareallergi bør tages med i overvejelserne "hos alle børn med tilbagevendende mellemørebetændelse", og der bør foretages en gennemgribende undersøgelse af de mulige fødevareallergener, som kan fremprovokere lidelsen. Blandt de 81 børn, hvis mellemørebetændelse havde en sammenhæng med fødevareallergi, kunne man konstatere, at i 38% af tilfældene skyldtes allergien komælk, i 33% hvede, i 25% æggehvide, i 20% jordnødder, i 17% soja, i 15% majs, i 10% appelsin, i 5% tomater, i 5% kylling og i 4% æble. Man anvendte priktest til at påvise fødevareallergi for disse fødevarer og undersøgte desuden for specifikke IgE-antistoffer ved ØST-test og indtagelse af allergenholdig kost. De fødevarer, der blev valgt til udeladelse i testperioden, var dem, hvor barnet havde udvist størst reaktion ved priktest og IgE-specifik ØST-test.

Kilde: "Role of Food Allergy in Serous Otitis Media ", Nsouli, TM, MD., et al Annals of Allergy, september 1994; 73:215-219.

Health News 2004

Pharma Info Update 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012