Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vitaminer og mineraler nok i kosten?

Vi skal spise mad, der er rig på antioxidanter for at forebygge sygdom, siger eksperterne. Men der skal store mængder til, og det er svært at få nok vitaminer og mineraler til et stærkt immunforsvar.

En lang række videnskabelige undersøgelser tyder på, at visse vitaminer og mineraler har betydning for forebyggelse af velfærdssygdomme.

Det er imidlertid ikke nemt at spise sig til sygdomsforebyggelse. Af tabellen forneden fremgår det eksempelvis, at du hver dag skal nedsvælge 1 liter olivenolie eller godt 2 kg grønkål eller 375 gram mandler for at forebygge hjerte/karsygdomme.

De dagsdoser af vitaminer og mineraler, som myndighederne i dag anbefaler, er imidlertid ikke baseret på forebyggelse af velfærdssygdomme.

Den daglige vitamin- og mineraldosis er fastsat således, at befolkningen undgår mangelsygdomme, f.eks. skørbug ved C-vitaminmangel, engelsk syge ved D-vitaminmangel eller blindhed ved A-vitaminmangel. Der skal helt andre og større doser vitaminer til at tage top: af velfærdssygdomme. Myndighedernes officielle anbefaling er adskillige gange lavere end anbefalinger, som forskere er kommet frem til i de nyere undersøgelser af vitaminers og mineralers betydning for langsigtet sygdomsforebyggelse.

De, der absolut vil helgardere sig, kan købe multivitaminpiller, der er tilsat ekstra antioxidanter, f.eks. Maximum med vitaliserende droger.

Antioxidant

For at få denne dosis

 - og opnå denne virkning

 - skal du daglig spise så meget

Betacaroten - læs mere her!

25 mg

 

Nedsat risiko for kræft

4 gulerødder eller
2½ kg broccoli eller 50 ferskner

C-vitamin - læs mere her!

180 mg

Nedsat risiko for åreforkalkning

2½ appelsin eller
2¾ grøn peber
eller 7¾ tomater

E-vitamin - læs mere her!

100 mg

Nedsat risiko forhjerte/karsygdome

1 liter olivenolie eller 2¼ kg grønkål
eller 375 g mandler

Hvis antioxidanterne skal have en sygdomsforebyggende effekt, skal du spise tre gange så meget C-vitamin og ti gange så meget E-vitamin, som myndighederne anbefaler. Anbefalingerne er 60 mg C-vitamin og 10 mg E-vitamin. Der er endnu ingen officielle anbefalinger for becaroten.

Læs også om antioxidanterne i CellSikker her!

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012