Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Nu muligt at få erstatning for lægefejl

Det danske sundhedsvæsen sparer hvert år millioner af kroner, fordi patienter undlader at anmelde de skader, der skyldes fejl fra læger og sygeplejersker.

Det fastslår overlæge Jens Krogh Christoffersen fra patientforsikringen, der sammen med overlæge Anders Holm-Nielsen har kulegravet 1573 journaler fra de patienter, der i 1997 var i behandling på urologisk afdeling på Amtssygehuset i Gentofte.

"Hvad betyder det, hvis man overfører jeres resultater til landsplan?"

"Det ville jo blive en komplet ruin for sygehusvæsenet, fordi vi så skønsmæssigt skal behandle 400.000 sager årligt i stedet for 4000 - ligesom vi i stedet for at udbetale 200 mio. kroner i erstatning skulle af med 20 mia. Det er en uantagelig, men altså også hypotetisk tankegang", siger Jens Krogh Christoffersen.

"Hvorfor er der så mange skader, der ikke bliver anmeldt?"

"Mange - både patienter og læger - ved ikke, hvem Patientforsikringen er. Derudover kan en del læger ikke lide at skrive til os, fordi de er bange for, at de så angiver sig selv. Men de kan trygt melde skaderne uden at bringe sig selv i fare - vi snakker ikke med Patientklagenævnet og bringer ikke vores data videre til dem. Det vil være dejligt, hvis du vil skrive det", beroliger Jens Krogh Christoffersen sine bekymrede kolleger på sygehusene.

Hidtil har Patientforsikringen kun- behandlet sager, der er opstået på sygehusene. Men siden nytår har også privatpraktiserende læger og andre været underlagt ordningen. Elektronisk anmeldelsesskema findes på adressen www.patientforsikringen.dk.

Health News 2004

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012