Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

EF/EU støtter kræftfremkaldende produkter

En artikel i The Lancet har sat fokus på EU’s mildest talt uheldige dobbeltmoral i tobaksspørgsmål: med den ene hånd giver man 55 mio. kroner om året til kampagnen Europa Mod Kræft – med den anden støtter man den europæiske tobaksproduktion med godt 8 mia. kroner årligt.

Dette må rejse tvivl om europæernes politiske vilje til at bekæmpe tobaksrelateret kræft, skriver The Lancet på lederplads under den sigende titel "Europa For Kræft".

Kilde: Politiken 27.01.92.

Som om dette var vigtigt nyt – allerede i 1910 kunne man i bogen Sundhed for alle i afsnittet "Populære bedøvende midler" læse, at tobak er en dødelig gift.

Den borgerlige regering giver 2003 støtte til mere sygdom og kræft: seks ud af 10 danske købmænd melder om en stigning på over 10 pct. i salget af spiritus og cigaretter. Regeringen har valgt at sænke afgifterne, fordi grænsehandelen ellers ville eksplodere, og statens indtægter fra salget af alkohol og tobak falde drastisk, nu da Danmarks særlige 24-timers aftale om det toldfrie salg er blevet fjernet.

Det er så et håb, at der stadig er indtjening til al den elendighed, vold og sygdom, dette omsætningsforøgende regeringstiltag bidrager med.

Verdenssundhedsorganisationen WHO anbefalede i 1987, at man holdt op med at fremme dyrkningen af tobak i den tredje verden og i stedet gav høj prioritet til vækster, der kan erstatte tobakken. Det skyldes både tobakkens skadevirkninger på helbredet, og at tobakken truer Jordens skove.

Tørring af tobak kræver nemlig enorme mængder brændsel. Rundt regnet bruges mindst hvert ottende træ, der fældes i verden, til at tørre tobak.

Fremstilling af tobak er dermed en af hovedårsagerne til, at skovene forsvinder, og ørkenen breder sig, et velkendt problem mange steder i verden. Når træerne forsvinder, eroderer jorden, så muldlaget forsvinder, og drikkevandskilder tørrer ud, fordi træerne ikke holder på jorden. Endelig forårsager skovrydninger store oversvømmelser i regntiden.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012