Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Atkins - begyndelsen til enden?

I Storbritannien og alle andre steder har der på det seneste været en fantastisk interesse for - og megen kontroversiel debat om - kulhydratfattig kost, men de, der er hoppet på vognen, synes at foretrække fødevarer, som kun indeholder få kulhydrater fra naturens hånd, i stedet for at købe fødevarer, der er specialfremstillede og sælges som kulhydratfattige, siger David Jago, kommunikationsdirektør i markedsanalysefirmaet Mintel GNPD.

En alternativ kosttendens, som allerede har vundet indpas i Australien, kan måske være afløseren for Atkins-diæten. Det glykæmiske indeks (GI) viser den indvirkning, kulhydrater har på vores blodsukkerniveau, og i Australien er det almindeligt for en række forarbejdede produkter at være påsat en angivelse af GI -værdien. Det gælder således f.eks. markedets førende isproducent.

Det er endnu kun specialiserede helseprodukter som f.eks. cornflakes og müsli, der bærer en GI-mærkning her i Europa, men større opmærksomhed og fokus på tendensen vil i fremtiden kunne være en vigtig konkurrenceparameter for mange europæiske virksomheder, mener analytikeren fra Mintel.

En ny undersøgelse foretaget af britiske forskere og udgivet i denne måneds udgave af European Journal of Clinical Nutrition (bind 58, nr. 1, s. 121-127) har vist, at personer, der spiser en kost med et lavt glykæmisk indeks, har et højere fiberindtag end andre, der spiser en sund kost.

Verdenssundhedsorganisationen  anvender nu det glykæmiske indeks som et pejlemærke for, hvor stor ernæringsmæssig kvalitet kulhydrater har. GI bruges allerede i vid udstrækning af diabetikere til at vurdere den virkning, en bestemt fødevare vil have på deres blodsukkerniveau.

Læs også:
Få styr på blodsukkeret!
Kend dine kulhydrater
Behov for tydelig mærkning af GI-værdier

Fødevarer med højt glykæmisk indeks øger risikoen for kræft
Bio-Aktiv pollenkorn er en kilde til sundhed
Usund mad

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012