Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Pilebark mod smerter

Et dobbeltsvunget "S" holder os oprejste. Hvirvelsøjlen, kroppens centrale bære- og støttekonstruktion, er involveret i næsten alle bevægelser, uanset om vi står, sidder, løber eller bukker os. Og den trykkes, strækkes og bøjes, hyppigere end vi selv mærker. 24 stabile hvirvler, som bevæger sig mod hinanden, holdes sammen af en masse bånd, sener og muskler og udgør rygsøjlen, der fra naturens hånd er i stand til at klare meget store belastninger.

Mellem de enkelte hvirvler sidder der små, elastiske støddæmpere, bruskskiverne. De forhindrer, at hvirvlerne gnider mod hinanden og opfanger stød og rystelser.

Vores hvirvelsøjle er indrettet på konstant skiftende bevægelser. Disse styrker den støttende rygmuskulatur og forhindrer ensidig slitage. Kommer det til længerevarende forstyrrelser i dette afstemte spil mellem muskulaturen, brusskiverne og hvirvlerne, resulterer det i en forkert kropsstilling, spændinger og smerter.

Vi tilbringer den meste tid siddende. Vi sidder på arbejdet, i bilen og om aftenen foran fjernsynet. Bøjer vi os samtidig forover, belaster vi hvirvelsøjlen med næsten det dobbelte. Uafbrudt sidden får yderlige musklerne til at blive slappe, og musklerne er hvirvelsøjlens støttepiller. Vi får en forkert holdning, og ligevægten mellem de enkelte hvirvler kommer i uorden. Rygmuskulaturen må anstrenge sig mere og mere for at holde hele kroppen oprejst.

Sportslig belastning, forkerte løft af tunge genstande og manglende bevægelse kan give rygproblemer.

Det forekommer stadig oftere, at spændinger har deres årsag i psykiske forhold, stress på arbejdspladsen, bekymringer over børnene og problemer i parforholdet. Hvem har ikke prøvet at have "stress"-hovedpine? Rygmuskulaturen registrerer også sådanne spændinger, men reagerer ofte først lang tid efter med smerter.

For at modvirke disse smerter stiller kroppen sig automatisk i en skånestilling og belaster på denne måde kroppen ensidigt, således at spændingerne og smerterne igen tager til. Den manglende bevægelse i enkelte muskelpartier, der er resultatet heraf, kan i værste fald føre til en nedbrydning af muskelvævet. Sener, ledbånd og brusk ligger ubeskyttede og åbne for belastninger. Der er skabt de bedste forudsætninger for permanente rygsmerter.

Pilebark mod kroniske rygsmerter
Bliver rygsmerterne kroniske er der ofte kun smertestillende midler til rådighed til at bryde den onde cirkel: smerter-dårlig holdning-flere smerter-endnu dårligere holdning. Ulempen ved smertestillende midler er, at risikoen for bivirkninger er høj ved vedvarende anvendelse. Og bivirkningerne er betragtelige ved gængse midler mod kroniske rygsmerter som acetylsalicylsyre, Ibuprofen, Diclofenac. Mange oplever efter længere tids indtagelse tildels graverende gener i mavetarm-området.

Talrige undersøgelser har nu dokumenteret, hvad allerede antikkens læger vidste: pilebarkekstrak er et probat middel mod kroniske ryg- og ledsmerter.

Pilebarkekstrakt indeholder ved siden af polyfenoler og andre stoffer den aktive substans salicin, der først omdannes til den virksomme salicylsyre i leveren efter at være blevet optaget gennem tarmen. Salicylsyre virker smertelindrende, betændendelseshæmmende og antireumatisk.

Forskellene mellem salicylsyre og acetylsalicylsyre er markante
På grund af den manglende acetylgruppe har salicylsyre i pilebarkekstrakt kun har en ringe indflydelse på blodstørkningen. Denne egenskab er af stor betydning forud for operationer eller tandbehandling. Midler med acetylsalicylsyre kan nemlig ikke bruges på grund af deres størkningshæmmende virkning.

Da salicin først omdannes i leveren til en egentlig virksomme syre, opstår der ingen komplikationer i mave-tarm-kanalen. Højdoseret pilebarkekstrakt fører til udpræget smertelindring. Ved anbefalet daglig dosis er mængden af salicylsyre klart mindre end ved virksomme acetylsalicylsyre-doser. En tydeligt tegn på, at ikke kun salicin har en positiv virkning på smerteprocessen, men at også andre indholdsstoffer virker smertelindrende.

Disse forskelle gør pilebarkekstrakt til et vigtigt alternativ i smertebehandlingen af rygsmerter.

I Danmark forhandles pilebarkekstrakt under navnet Pilebark Complex kapsler.

Læs mere om Pilebark Complex kapsler her!

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012