Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Manuka olie fra New Zealand

Baggrunden: Der er store områder i New Zealand dækket med Manuka-træer (Leptospermum scoparium), og disse er tidligere blevet betragtet mere som en plage end som et gode. Traditionelt har man brugt træerne som brænde, men nye undersøgelser viser, at olien, som kan udvindes af træerne, har stærke antimikrobielle egenskaber.

I de fleste tilfælde er Manuka olies naturlige antibakterielle og antivirale virkninger stærkere end for australsk Te Træ olie. Denne opdagelse har betydet, at interessen for Manuka olie er steget voldsomt i Europa de seneste to år. Manuka-olie har vist sig at være et fortræffeligt naturmiddel til behandling af sår, rifter, bumser, uren hud og mange andre hudskavanker. Den har ikke Te Træ oliens specielle duft, som ikke alle er begejstret for, og den udvindes af træer på det grønne New Zealand, langt fra enhver form for forurening.

Videnskabelige undersøgelse af Manuka olie
Manuka olie er blevet undersøgt 1994 af Cawthron Institute, New Zealand, og sammenlignet med bl.a. australsk Te træ olie. Resultaterne viste en imponerende virkning af Manuka olie over for et stort antal skadelige mikrober.

Resultaterne kan sammenfattes således:

Gram positive organismer: (f.eks. staphylokokker- og listiria-bakterier). Manuka olie viser sig at være ca. 20-30 gange stærkere end Te Træ olie.

Gram negative organismer: Her er Manuka olie og Te træ olie lige virksomme, dog er Te træ olie og æterisk fyrrenåleolie stærkere virkende over for nogle af bakteriestammerne.

Gær: Candida albicans. Manuka olie, Te træ olie og æterisk fyrrenåleolie er nogenlunde lige virksomme.

Svampe: For de fleste svampe (fungi) var Maneuka olie 4 gange stærkere end Te Træ olie.

Kilde: Cawthron Report No. 263, 15. sept. 1994.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012