Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Status over kræftbehandling

Det synes at kunne være katastrofalt at lade sig undersøge/indlægge på sygehus, hvis diagnosen er kræft.

I "What Doctors Don't Tell You" July 2004, vol 15 no 4 side 1-5 findes en artikel: "The war on cancer". Her sættes spørgsmålstegn ved alle normale procedurer, når kræft skal diagnostiseres og behandles.

Screening koster unødigt menneskeliv
"At opdage kræften så tidligt som muligt er en fordel og nedsætter dødeligheden", har vi fået fortalt igen og igen. En førende engelsk brystkræftlæge, professor Michael Baum, mener, at dette er en myte. Han er ikke mere så begejstret for screening, som han har været; screeningsprogrammer koster menneskeliv, fordi de medfører unødvendige biopsier eller unødvendige operationer.

Operation forårsager kræft
Samme engelske brystkræftlæge, har chokeret sine kolleger ved i et lægetidsskrift at skrive, at operation kan stimulere dannelsen af metastaser.

Kilder: Int J Epidemiol 2004, 33; side 66-67. Lancet, 1996, 347; side 260.

Biopsi forårsager kræft
Når en cancer er påvist ved screening skal kræftlægerne have bekræftet diagnosen med en prøve, f.eks. biopsi, der indebærer, at søjler af væv udtages. Men denne procedure er ikke uden risiko; de fleste patienter får infektion på grund af biopsien, og 20% får stærke smerter. Hertil kommer, at biopsi ikke er en pålidelig måde at påvise kræft. Det mest absurde er, at biopsi kan sprede kræften. En eventuel, indkapslet uskyldig kræft kan live op. På et militærhospital er rapportere, at 1 ud af 100 patienter med prostatakræft bliver dræbt med biopsi.

Kilde: J Urol 1989, 142; side 86-88.

Stråling giver mere kræft
I et review, der samlet gennemgår 20.000 brystkræftpatienter, vises, at efter 2 år har stråling dræbt 21% flere kvinder end den har kureret.

Kilde: Lancet 2000, 355; side 1757-177.

Kemoterapi virker ikke
Mange mennesker er klar over de mange bivirkninger ved kemoterapi. Men de ved ikke, at det ofte er en virkningsløs behandling. Mange kræfttyper er faste tumorer, hvor kemoterapi har svært ved at virke. Det kan dreje sig om bryst-, lunge, tyktarm-, mave-, lever-, bugspytkirtel-, og prostatakræft.

Kemoterapi har en god virkning hos 3% af alle kræftformer - det kan dreje sig om Hodgkin, leukæmi og Burkilts lymfom. Men selv her kan der være alvorlige sideeffekter på kort og/eller lang sigt. Selve stoffet, der anvendes ved kemoterapi, forårsager ofte kræft senere i livet. Op til 8% af børn der behandles med kemoterapi mod leukæmi far senere knogle-, skjoldbruskkirtel-, eller brystkræft

I dag er de mest succesfulde kræftbehandlingsformer, hvor der fokuseres på livsstil og psyke mere end på det fysiske. En engelsk videnskabsmand og nobelprismodtager i immunologi, Sir Peter Medawar, skulle være spurgt om det bedste middel mod kræft. Han svarede: "En sangvinsk (optimistisk, sorgløs) personlighed".

Mit Helbred har tidligere skrevet om den tyske kræftlæge Dr. Ryke-Geerd Hamer, der har fulgt over 20.000 kræftpatienter. Han påstår, at en meget stor del af disse patienter har oplevet en eller anden uløst følelsesmæssig konflikt ligefør de fik kræft.

Psykoterapi kunne være et godt bud på en kræftbehandling i dag. Næsten enhver kræftlæge vil nok mene, at "What Doctors Don't Tell You" har været ensidige i deres status. - Ensidig eller ej. Nytænkning er altid godt.

J.Natl Cancer Inst, 2002, 93, side 618-629.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012