Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Tetræsolie - sådan slipper du af med hudproblemer

Den australske urbefolkning, aboriginerne, har i årtusinder kendt til tetræets ypperlige egenskaber. Det er et glimrende naturlægemiddel mod forskellige hudproblemer

"Tetræet" fik sit navn af kaptajn James Cook og hans søfolk, da de i år 1770 besøgte de sumpede, flade kystregioner i New South Wales, hvor de opdagede en art træer, hvis små, klæbrige blade kunne bruges til at brygge en frisk og lidt krydret te. Navnet "tetræ" kan føres tilbage til denne drik, som besætningen satte stor pris på.

Den botaniske betegnelse for tetræet er Melaleuca alternifolia. Det tilhører myrtefamilien, og der findes over 300 forskellige Melaleuca-arter. Alligevel er det kun Melaleuca alternifolia, der indtager en særstilling blandt arterne.

Den æteriske olie udvindes af Melaleuca alternifolias blade ved dampdestillation. Af 1 ton blade får man ca. 10 liter tetræsolie. Den farveløse, gullige olie dufter frisk og krydret - med en note, der minder om eukalyptus. Man har påvist tilstedeværelsen af ca. 80 forskellige organiske forbindelser i tetræsolien. Man mener, at det er denne for naturen unikke sammensætning af virksomme stoffer, som er hovedårsagen til tetræsoliens hudvenlige egenskaber.

I Australien hører tetræsolie til husapoteket i ethvert hjem. Den medicinske forskning har først i løbet af de sidste hundrede års tid genopdaget tetræsoliens kraft og bevist den med forskellige forsøg - frem for alt foretaget af australske forskere.

Tetræsolien virker på flere fronter. Den er god til at desinficere på en skånsom måde, den lindrer ubehag og stabiliserer kroppens eget forsvar. Ved betændelse i luftvejene kan dampbade med et par dråber af den vandopløselige tetræsolie lette åndedrættet og gøre det muligt at trække vejret helt igennem.

Tetræsolie har en naturligt genopbyggende virkning på kroppen og lindrer hudproblemer som kløe, urenheder, skæl og solskoldning. Tetræsolieprodukter kan desuden anvendes til talrige andre hudproblemer, samt i den daglige pleje af huden.

Tetræsolie som naturmiddel
Hvis man ønsker et naturmiddel med et meget bredt virkespektrum, så er tetræsolie sagen:

Acne (uren hud)
Du skal bruge:
Ufortyndet tetræsolie eller en 20% etanolopløsning (tinktur).
Sådan gør du: Dup de ramte steder med en vattot 1-2 gange i løbet af dagen og ved aftenstide. Anvend en fugtgivende tetræscreme eller -lotion til forebyggelse af acne.

Forkølelse
Du skal bruge:
Ufortyndet tetræsolie, tetræsbadeolie
Anvendelse: Hæld 10-15 dråber tetræsolie i varmt vand og indhalér dybt. Brug 2 spsk. olie til et karbad, og lig i badet 20-30 minutter. Brug en aromalampe enten til at rense eller opfriske luften, så du forebygger forkølelse.

Insektbid
Du skal bruge:
Ufortyndet tetræsolie
Sådan gør du: Dup på insektbiddet 2-3 gange med en vattot.

Kløe og uren hovedbund
Du skal bruge:
4-6 dråber tetræsolie i den mængde shampoo, du normalt anvender.
Anvendelse: Massér grundigt, og lad blandingen virke i fem minutter, inden du skyller håret. Gentag behandlingen med jævne mellemrum for at forebygge uren hovedbund.

Snitsår og hudafskrabninger
Du skal bruge:
Ufortyndet tetræsolie eller 10% tetræs-hudolie blandet i mandel-, jojoba- eller avocadoolie.
Sådan gør du: Dup på såret 1-2 gange dagligt med en vattot.

Skæl i hår og hovedbund
Du skal bruge:
4-6 dråber tetræsolie i den mængde shampoo, du normalt anvender.
Anvendelse: Massér kraftigt, lad blandingen virke i 2-3 minutter, og skyl derefter håret grundigt. Vask håret dagligt med en tetræsshampoo for at forebygge skæl.

Tør, sart og irriteret hud
Du skal bruge:
15-20 dråber tetræsolie opløst i 100 ml planteolie (mandel-, avocado- eller jojobaolie).
Sådan gør du: Smør huden ind i blandingen, helst efter karbad, sauna eller brusebad. Massér let.

Vorter
Du skal bruge:
Ufortyndet tetræsolie
Sådan gør du: Dup 2-3 dråber tetræsolie på et plaster 3 gange dagligt, og lad plasteret sidde på vorten i en time. Gentag behandlingen dagligt i 2-3 uger.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012