Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Zinkmangel giver hvide pletter på neglene

"Hvide pletter på neglene kan være tegn på, at du mangler mineralet zink", siger Alison Loftus, ernæringsterapeut ved The Hale Clinic i London. "Hvis du mangler et bestemt vitamin eller mineral, vil kroppen sørge for at gemme det, den har brug for til de vitale organer (hvor det er med til at opretholde et sundt immunforsvar), så tegn på mangeltilstande ses ofte i yderekstremiteterne -som f.eks. neglene". Der skal zink og jern til at sikre sunde negle (jernmangel kan give indadbuede eller skøre negle), men neglene får naturligvis for lidt af begge mineraler, hvis kroppen generelt har for lidt.

Andre tegn på lavt zinkindhold er hyppige infektioner, dårlig sårheling og hudproblemer som f.eks. acne, samt tab af lugte- og smagssans. Ifølge Dr. Pamela Mason, som er talskvinde for Health Supplements Information Service, ligger mange lige på grænsen til, at de får for lidt zink i den daglige kost. Det gælder specielt kvinder, som tager P-piller, fordi visse præparater kan hæmme optagelsen af zink i kroppen.

For at sætte zinkindtaget i vejret skal du spise mere rødt kød, lever, skaldyr og æggeblomme, samt flere mælkeprodukter, fuldkornsprodukter og bælgfrugter. Du kan også vælge at tage zinktilskud, men pas på med doseringen, fordi høje doser kan hæmme optagelsen af jern og kobber. 15 mg pr. dag er en passende dosis.

Hvor lang tid går der…?
"Når man tager i betragtning, at hår og negle vokser ca. 2,5 cm pr. måned, så kan det faktisk tage et stykke tid, før mangelsymptomerne forsvinder", siger Loftus. "Men begynder du at tage et dagligt zinktilskud, bør du kunne se en forbedring på neglene inden for tre måneder".

Natur-Drogeriets Zink tabletter, hvis kosten ikke er dækkende – ikke tilsat farve-, aroma- eller konserveringsstoffer - når zink skal være praktisk, prisgunstig og synkevenlig!

Læs også:
Zink er vigtigt for din krop

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012