Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lys gået op for medicinalfirma: forebyggelse bedre end helbredelse

Medicinsk direktør i Novo Nordisk, nyudnævnt professor ved Oxford University, dr. Stig Pramming, er begejstret for projektet: »Vi går og behandler på en masse sygdomme, som har en relativ marginal effekt. På et eller andet tidspunkt må det gå op for samfundet, at det er en meget dyr måde, og at man er nødt til at intervenere. For Novo Nordisk betyder det, at vi er nødt til at se på, om der er andre forretningsområder, vi skal overveje. Vi skal måske se sundhed som et forbrugerområde, hvor der er samarbejde mellem sunde fødevarer, øget motion og så vores ekspertise på diabetesområdet,« siger Stig Pramming.

»På et eller andet tidspunkt går det jo op for folk, at det er et fælles magnetfelt, hvor det handler om forebyggelse. og jeg ville da frygtelig gerne have, at Novo Nordisk med tiden kunne blive et forebyggelsesfirma for sygdomme, i stedet for et behandlingsfirma,« tilføjer dr. Pramming.

»Jeg forventer da ikke, at der om et halvt år er dannet et firma, der består af Chr. Hansen, Novozymes, Novo Nordisk og Kildemoes Cykler. Men det er nødvendigt at gøre noget og være visionære. Vi har i 20 år siddet på hænderne og snorket, og folk er blevet federe og federe og dummere og dummere. Jeg synes, det er godt, at nogle firmaer prøver at være visionære. Det kræver store kolbøtter af de forskellige firmaer, hvis det her skal blive til noget,« siger

Han er klar over, at der opstår problemer, så snart der skal penge på bordet i et virksomhedssamarbejde. Så han tror, det i startfasen bliver en form for venture, man kan enes om.

»Hvis man ikke prøver noget, sker der heller ikke noget Andet end at man går nedenom og hjem på et eller andet tidspunkt,« lyder slutreplikken fra professor Pramming.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012