Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Soja: kræftforbyggelse?

Man har fornylig påvist, at visse mikronæringsstoffer beskytter mod prostata- og brystkræft, hvis man spiser dem dagligt. Ny forskning viser, at en målrettet sammensat kost kan modvirke kræftcellernes vækst.

Forskellen mellem antallet af kræfttilfælde i Østen og i Vesten bragte forskerne på sporet. Hvad er årsagen til, at man i Europa og USA langt oftere får bryst- og prostatakræft end i Kina og Japan?

Plantehormoner kan hæmme kræftceller
I modsætning til, hvad man skulle tro, skyldes forskellen ikke gener, men derimod spisevaner, siger professor Jens Altwein, cheflæge ved urologisk afdeling på Barmherzigen Brüder-hospitalet i München. Såkaldte migrationssstudier har nemlig tydeligt vist, at asiatiske udvandrere efter 25 års ophold i USA ikke kun har ændret livsstil, men også deres risiko for at udvikle prostata- eller brystkræft har tilpasset sig amerikanske forhold.

Hemmeligheden bag den kost, som beskytter asiaterne mod kræftsvulster, er frem for alt sojabønner og gulgrønne grønsager, mener professor Keith Griffiths, kræftforsker ved universitetet i Cardiff i Wales. For Østens traditionelle levnedsmidler er rige på plantehormoner. Hertil hører de såkaldte isoflavoner og lignaner, der ligesom vegetarisk kost generelt har vist sig at være kræfthæmmende.

Forskerne har store forhåbninger til de nye, forebyggende tiltag. En undersøgelse af en gruppe australske kvinder har fornylig vakt opsigt i faglige kredse. De forskningsresultater, som David Ingram og hans kolleger offentliggjorde den 4. oktober 1997 i det ansete lægevidenskabelige tidsskrift "The Lancet", viste en betydeligt lavere risiko blandt kvinder, hvis urin indeholdt store mængder plantehormon, samt blandt kvinder, som på grund qua deres kostvaner spiste rigeligt med anti-kræfthormoner.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012