Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Rhodiagra forbedrer kondition og velbefindende

Et placebo-kontrolleret klinisk forsøg fra Rusland har vist, at ekstrakt af Rhodiola rosea kan fremme den fysiske kondition, forbedre forsøgspersonernes reaktioner i neuro-motoriske forsøg, mindske mental udmattelse og forbedre det generelle velbefindende blandt en gruppe sunde, udenlandske medicinstuderende, som gennemgik en belastende eksamensperiode. De 40 forsøgsdeltagere, som alle var mænd fra Indien i aldersgruppen 17-19 år, fik enten placebo eller 50 mg Rhodiola-ekstrakt 2 gange dagligt.

Den mest iøjnefaldende forskel mellem de to grupper kunne man måle på den fysiske formåen, den mentale udmattelse og i de neuro-motoriske forsøg samt på det generelle velbefindende. Der var ingen forskel af betydning i resultaterne af korrigeringstests og tests af finmotoriske reaktioner. Der blev ikke meldt om nogen former for bivirkninger. Eftersom den dosis Rhodiola, man anvendte i dette forsøg, lå lavere end i tidligere forsøg, konkluderede forskerne, "...at det præparat, vi anvendte i forsøget, gav betydelige resultater sammenlignet med placebogruppen, men at dosis sandsynligvis lå under det optimale." Ifølge forfatterne har hovedparten af de tidligere undersøgelser af Rhodiolas virkning på udmattelse og som præstastionsfremmende middel anvendt enkeltdoser, som er mere end tre gange så høje som den dosis, der blev anvendt i det her omtalte forsøg. Inden for psykiatrien har man anvendt doser, der er op til 15 gange så høje i perioder på 1-2 måneder, til at behandle asteni-syndom (svaghed og debilitet).

Læs også:
Rhodiagra giver tankerne vinger
Rhodiagra kan mindske stressrelateret udbrændthed
Rhodiagra giver mange et bedre liv
Kamp om at give mænd øget potens
Rhodiagra - et alternativ til medicinske potenslægemidler

Ref.:
Spasov AA, Wikman GK, Mandrikov VB, et al. A double-blind, placebo-controlled pilot study of the stimulating and adaptogenic effect of Rhodiola rosea SHR-5 extract on the fatigue of students caused by stress during an examination period with a repeated low-dose regimen. Phytomedicine 2000; 7(2):85-89.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012