Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hun gør alderdommens forfald til skamme

For et par uger siden fyldte Rigmor Fabricius-Bjerre 102 år. Det var 22. marts 2004, og dagen blev fejret på restaurant A Porta i København. Den nærmeste familie var med. Hendes datter Birthe på 82 år kom med sin familie fra Jylland. Hendes søn er musikeren og komponisten Bent Fabricius-Bjerre, som snart fylder 80, og hans del af familien bor i København.

Hun kan stadig skrive, læse, se fjernsyn og klæde sig selv på.

"Da jeg fyldte 102, kom der en venlig dame for at hjælpe mig. Hun spurgte, om jeg ville have hjælp til at klæde mig på. Nej tak. Det var dog en forfærdelig tanke, at et andet menneske skulle klæde en på.

"Jeg drikker et glas rødvin hver dag, for min søn siger, at det er godt for mig".

Rigmor Fabricius-Bjerre befinder sig i sit livs december, men herinde er det ikke vinter. Her er nutid og livskraft. Ingen beklagelser over noget, en ligefrem glæde ved de nære ting og en jordnær taknemmelighed over, at børn, børnebørn, oldebørn og tipoldebørn er en del af hendes liv, uden at det virker, som om det er en pligt for dem.

Med sin spinkle, trissende og trods alt skrøbelige skikkelse, sin glæde ved hverdagen og sit ansigt, som har lagt sig i venlige rynker, hører Rigmor Fabricius-Bjerre til den slags ældre, som gør frygten for alderdommens forfald til skamme.

Hemmeligheden bag hendes alder og livsduelighed kender vi ikke. Måske ligger den blandt andet i denne sætning, som også handler' om den weekend, hun skal til med familien. For som hun siger.

"Det glæder jeg mig sådan til. Og i morgen er der atter en dag".

Endnu er hun - alene i kraft af sin alder - et bemærkelsesværdigt menneske, men hun er ikke alene. Der er over 500 danskere, som er over 100 år.

Hver 7. dansker dør, før han eller hun fylder 65 år.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012