Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Medi-Test - således opdager du skjulte sygdomme

Flere og flere læger bruger i dag teststrimler, før de foretager store og kostbare undersøgelser. Først og fremmest er teststrimlerne blevet uundværlige til tidlig diagnosticering af bestemte sygdomme, og strimlerne kan levere resultatet i løbet af sekunder. Også lægfolk kan have glæde af strimlerne.

Diabetikere kan kontrollere, om diæt og medikamenter virker korrekt.

Overvægtige kan finde ud af, om de rent faktisk taber sig under slankekur - før de stiger op på vægten.

Husmoderen kan nøjagtigt afgøre, hvor meget C-vitamin, saft og frugt, og hvilken hårdhed vandet har.

Og den unge moder kan eksakt afprøve, om barnet kan tåle spinaten, eller om den er giftig.

I hvert enkelt tilfælde holdes blot en teststrimmel på et par centimeter nede i den væske, der skal undersøges. Allerede et par sekunder senere har man resultatet.

Her er en oversigt over de vigtigste tests, man selv nemt kan foretage:
Infektioner i urinvejene: Bestemte sygdomsvækkere, som kan sætte sig fast i nyrer og blære, danner det kemiske stof nitrit. Nitrit udskilles i urinen; når en nitritstrimmel altså bliver farvet, efter at den i nogle sekunder har været dyppet i en urinprøve, foreligger der med al sandsynlighed en infektion.

Urinsten: Når urinen efter gentagne prøver reagerer surt (pH-test), så bør lægen undersøge, om der ikke er tale om urinsten.

Æggehvide/protein: Viser testen æggehvide/protein i urinen, så er sandsynligheden for en nyresygdom væsentligt forøget. Positive reaktioner kan dog også signalisere stærke psykiske og legemlige belastninger.

Sukker: Disse teststrimler burde alle bruge, i hvert fald en gang om året for at opdage en eventuel sukkersyge. Der findes nu særlige særlige teststrimler for diabetikere, der måler sukkeret-i urinen.

Slankediæt: Under diæten anbefales disse tests til kontrollen. Når kroppen nemlig begynder at bruge sit eget fedt, så danner den såkaldte ketonstoffer, der kan påvises i urinen. Når en slankekur med mange proteiner og få kulhydrater ikke slår til, så reducerer man kulhydraterne, indtil teststrimlen er violet.

Leversygdomme: Påvises stoffet urobilinogen i urinen med teststrimlen, kan der foreligge leversygdomme.

Blod: Forskellige nyre- og blæresygdomme fører blod ind i urinen. Blodet kan langt fra altid ses med det blotte øje. 5-10% af befolkningen lider af nyrebetændelse, der bevirker blod i urinen. 1-2% af befolkningen lider af urinsten, der også viser sig på denne måde.

Nitrit i levnedsmidler: Den samme teststrimmel som ved nitritprøven ,i urin påviser naturligvis også nitrit andre steder: i spinat, når den er fordærvet, uden at smag og udseende har forandret sig, ligesådan i kød og pølse, hvor nitrit ikke må forekomme eller kun i minimale mængder.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012