Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kosttilskud og ernæring hjælper cancerpatienter

Finske onkologer har anvendt store doser af næringsstoffer sammen med kemoterapi og strålebehandling til lungekræftpatienter. Normalt har lungekræft en "dårlig prognose" med kun 1-2% patienter forventet i live efter 30 måneders standardbehandling. Men i denne undersøgelse var 8 ud af 18 patienter (44%) stadig i live seks år efter behandlingen.

Onkologer ved West Virginia Medical School inddelte 65 patienter med transitorisk cellecarcinom i blæren i grupper, der fik enten et dagligt vitamintilskud med anbefalet dagsdosis, og en gruppe, der fik den anbefalede dagsdosis + 40.000 I.E. A-vitamin og B6-vitamin, 2.000 mg C-vitamin, 400 I.E. E-vitamin og 90 mg zink. Efter 10 måneders forløb var svulsten vendt tilbage hos 80% af kontrolgruppens medlemmer (de deltagere, der "kun" fik den anbefalede dagsdosis) og hos 40% af deltagerne i den gruppe, der fik "megadoser". 5 års prognosen var 81% for kontrolgruppen og 41% for "megadosis"-gruppen. Kort sagt kan store doser af næringsstoffer halvere risikoen for, at en kræftsvulst vender tilbage.

I et ikke-randomiseret klinisk forsøg gav lægerne Hoffer og Pauling patienterne besked om at følge en kostplan for kræftpatienter (uforarbejdede fødevarer med lavt indhold af fedt, mælkeprodukter og sukker) sammen med terapeutiske doser af vitaminer og mineraler. Alle 129 deltagere i dette forsøg fik samtidig gængs kræftbehandling. Kontrolgruppen på 31 patienter fik ikke tilskud af næringsstoffer, og her var den gennemsnitlige overlevelsestid mindre end 6 måneder. Den gruppe på 90 kræftpatienter, som fik den angivne kost samt kosttilskud, kunne inddeles i tre undergrupper:

  • Gruppe 1: Ca. 20%, som ikke reagerede på behandlingen. Her var den gennemsnitlige levetid på 10 måneder svarende til en forbedring på 75% i forhold til kontrolgruppen.
  • Gruppe 2: Ca. 47%, som reagerede stærkt på behandlingen. Deltagerne i denne gruppe havde forskellige former for kræft, inkl. leukæmi, lungekræft, leverkræft og kræft i bugspytkirtlen. Den gennemsnitlige levetid i denne gruppe var på 72 måneder (seks år).
  • Gruppe 3: Ca 32%, fortrinsvis kvinder, som reagerede på behandlingen. Her var der tale om kræft i forplantningsorganerne (brystet, livmoderhalsen, æggestokkene eller livmoderen). I denne gruppe lå gennemsnitsoverlevelsen på 10 år, og mange var stadig i live ved forsøgets afslutning.

Ved at undersøge kost og levetid for 675 lungekræftpatienter over en periode på seks år fandt forskere frem til, at jo flere grønsager man spiser, jo længere kan man leve med lungekræft.

Hos 200 kræftpatienter, hvor svulsten forsvandt af sig selv (spontan regression), fandt man frem til, at 87% havde ændret deres kost, fortrinsvis til en mere vegetarisk kost, 55% anvendte en eller anden form for udrensning, og 65% tog kosttilskud.

Forskere ved Tulane University sammenlignede overlevelsesraten blandt patienter, som spiste en makrobiotisk kost, med patienter, som fortsatte med deres gængse, vestlige kost. Ud af 1.467 patienter med bugspytkirtelkræft, som ikke ændrede på deres kost, var 146 (10%) stadig i live efter et års forløb, mens 12 ud af 23 patienter med samme kræftform, men som havde ændret spisevaner til en makrobiotisk kost, var i live efter et år.

Kilder: Cancer and Food 2001.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012