Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Diabetes 2 – millioner af europæere vil blive ramt

140.000 danskere er allerede i dag ramt af diabetes 2. Eller aldersdiabetes, som det kaldes, selv om det også rammer unge og yngre mennesker.

Årsagen er vores kostvaner kombineret med overvægt og for lidt motion. Forebyggelsen er udover mere fysisk aktivitet en diabetikerlignende kost og dagligvarer uden skjult og unødvendigt indhold af sukker,« siger formanden for Diabetesforeningen, forskningsoverlæge, dr. med. Allan Flyvbjerg fra Århus Universitetshospital.

Fra år 2000 til år 2010 vil antallet af diabetes 2 patienter i Europa stige med 24 procent, og det svarer til, at syv millioner flere europæere vil blive ramt. Også andre steder i verden går det stærkt. I Asien har den vestlige madkultur holdt sit indtog, og det forventes, at asiaterne vil få 57 procent flere tilfælde af diabetes 2. Sukkeret er indirekte synderen, når det gælder de mange diabetes 2 tilfælde, og det er hovedårsagen til et af de største sundhedsproblemer på globalt plan. Dette farlige stof kan ikke hurtigt nok fjernes fra vores dagligvarer, der i et helt unødvendigt omfang er tilsat sukker eller ligeså usunde sødemidler.

Det drejer sig ikke blot om sukkerbomber som slik, kager og læskedrikke, men også om varer som brød, mysli, leverpostej, sild, fiskekonserves, italiensk salat, diverse mælkeprodukter og færdigretter.

Antallet af danskere, der er bevidste om, at de skal spise mindre sukker, er næsten fordoblet fra 14 til 23 procent.

»Det må blandt andet være Atkins-kuren og den såkaldte omvendte kostpyramide, der slår igennem - stik imod de officielle danske kostråd, der stadigvæk anbefaler mad med masser af kulhydrater«, siger ernæringschef i Danisco, Anne-Mette Nielsen.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012