Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Tetræsolie til alle formål

Ethvert medicinskab har brug for et middel, der kan anvendes til alle formål - og det er lige præcis, hvad tetræsolie kan! Denne naturlige olie, som kommer fra Australien, er stærkt nok til at kunne bekæmpe antibiotika-resistente bakterier og mildt nok til at kunne anvendes efter behov på betændt og irriteret hud.

Kaptajnens opdagelse
I århundreder har den australske befolkning behandlet sår med de aromatiske, klistrede blade fra et træ, som voksede i sumpområderne på kontinentets østkyst. I 1770, da den britiske flådekaptajn James Cook kastede anker i Botany Bay, opdagede han, at man kunne lave en krydret, behagelig kop te af disse blade.

I løbet af det næste århundrede lærte europæiske udflyttere at bruge blade fra tetræet (melaleuca alternifolia) til at lindre brandsår, rifter og insektbid. I 1920’erne analyserede australske forskere tetræets aktive ingredienser, og omkring 2. Verdenskrig anså man tetræolie for at være så betydningsfuldt et antiseptisk middel, at tetræsfarmerne blev fritaget for militærtjeneste for at sikre, at der var en ubrudt forsyning til soldaternes førstehjælpsudstyr.

Smertelindrende og kløestillende
I dag bruger mange amerikanere tetræsolie til at afhjælpe alskens dagligdags fortrædeligheder: Angreb fra myg og andre insekter, solskoldning, kløende udslæt og mindre rifter og sår. Mange tilsætter tetræsolie til fodbadet for at give det en opfriskende og lugtdræbende virkning.

Hudbetændelse har ofte forbindelse til histamin - et stof, som kroppen udskiller som en del af en allergisk reaktion. En undersøgelse har vist, at tetræsolie i sådanne tilfælde kan reducere histamin-fremkaldt hævelse i betydelig grad.

Desuden kan tetræ sætte en stopper for skældannelse og efterlade håret sundt. Mennesker, der vasker deres lokker med tetræsshampoo, har mindre skæl, hårbunden klør mindre, og håret er mindre fedtet.

Mikrobebekæmpende
"Jeg elsker tetræ", siger den anerkendte alternative behandler Andrew Weil, M.D. "Olien er meget effektiv til at bekæmpe mikroorganismer".

Og det er så sandt, som det er sagt. Tetræsolie modvirker alle former for bakterielle infektioner - også de hårdnakkede sårinfektioner, som skyldes den antibiotika-restitente Staphylococcus aureus. Dermed er tetræsolie et glimrende valg, når det gælder behandling af skoldninger, bylder og hudinfektioner som f.eks. børnesår (impetigo). Tetræspræparater kan i nogle tilfælde også afhjælpe acne.

Bakterier i mundhulen giver huller i tænderne, og tetræsolie har vist sig at være et effektivt våben mod den type bakterier, som er skyld i nedbrydning af tænderne og tandkødssygdomme. Tetræets evner til at dræbe mikroorganismer gør det til et lettilgængeligt gurglemiddel ved ondt i halsen og mundsår.

Tetræsolie kan også dræbe svampe - de mikroorganismer, som bærer skylden for fodsvamp, svamp i lysken, ringorm og mange svampeinfektioner i skeden. Forskning foretaget på Royal Prince Alfred Hospital i Australien har vist, at tetræsolie mod fodsvamp hjælper i 3 tilfælde ud af 4. Til sammenligning var der kun en lindring at spore i 1 ud af 3 tilfælde ved brug af et placebomiddel.

Svampe kan angribe tåneglene og gøre dem fortykkede og porøse. Forskere ved University of Rochester i New York har fundet frem til, at tetræsolie er lige så effektivt som et af de oftest ordinerede svampedræbende midler, når det gælder om at bekæmpe neglesvamp.

Brug ikke tetræsolie på store hudområder med åbne sår. Og brug ikke olien indvortes - der findes tetræsprodukter, som er specielt fremstillet til brug i munden og mundhulen.

Men der bør helt klart være plads til tetræsolie i dit medicinskab - at du ved det!

Tetræsoliens evne til at få insektbid og brandsår til at holde op med at gøre ondt, beskytte rifter og småsår, reducere skældannelse og bekæmpe gærsvampeinfektioner gør denne naturlige olie til noget helt uundværligt i dit medicinskab.

Referencer:
British Journal of Dermatology 2002; 147(6).1212-17
Journal of the American Academy of Dermatology 2002;47(6):852-5
American Academy of Orthopedic Surgeons, 2002
Oral Microbiology and Immunology 2004; 19(1):61-4
Australasian Journal of Dermatology 2002; 43(3):175-8
Journal of Family Practice 1994; 38(6):601-5

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012