Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vegetarer har sjældnere forhøjet blodtryk

En stor britisk undersøgelse med deltagelse af flere end 2.000 mænd og næsten 9.000 kvinder har analyseret risikoen for forhøjet blodtryk blandt personer, der spiser kød og fisk eller er vegetarer eller er veganere. Personer med forhøjet blodtryk har en højere risiko for at udvikle hjertesygdom og slagtilfælde. Blandt kødspiserne fandt man det største antal med diagnosen forhøjet blodtryk (15% af mændene og 12% af kvinderne). Veganerne derimod havde det laveste antal personer med diagnosen forhøjet blodtryk (tæt på 6% mænd og 8% kvinder). Antallet for fiskespisere og vegetarer lå mellem disse tal, men der var ikke nogen nævneværdig forskel at spore mellem disse to grupper.

Udover at undersøge, om folk havde fået at vide, at de led af forhøjet blodtyk, målte man også blodtrykket i de fire grupper. Gruppen af kødspisere havde det højeste blodtryk, mens veganerne havde klart det laveste. Og igen lå tallet for vegetarer og fiskespisere på næsten samme niveau - og mellem de to øvrige grupper. Hovedforklaringen på forskellene mellem grupperne er, at kødforsagere, specielt veganere, er slankere. Resultaterne af denne undersøgelse tyder på, at veganerkost kan reducere risikoen for forhøjet blodtryk, og at det ikke er nødvendigt at spise fisk for at kontrollere blodtrykket (hvilket er blevet anbefalet fra flere sider). Veganerne i denne undersøgelse synes at have en lavere risiko for hjertesygdom og slagtilfælde på grund af lavere blodtryk.

Kilde: Appleby PN, Davey GK, Key TJ. 2002. Hypertension and blood pressure among meat eaters, fish eaters, vegetarians and vegans in EPIC-Oxford. Public Health Nutr 5:645-54.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012