Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Tarmrensning

Derfor er en sund bakterieflora så vigtig
Igennem længere tid var Lina J. (46) ofte meget oppustet og havde hyppigt diarré. Hun syntes, det var pinligt, så der gik to år, inden hun nævnte det for sin læge. Hans svar var: "Den slags skal man ikke tage let på. Din tarmflora er øjensynligt ikke i orden." Efter at hun havde taget de ordinerede bakteriepræparater, var hendes problemer på retur allerede efter få dage, og efter nogle måneder var de helt forsvundet.

Normalt lever der op til 400 forskellige bakteriearter i menneskets tarm. De har en samlet vægt på over et halvt kilo. Men rolig nu - ingen grund til panik: De gør generelt ikke noget, men er tværtimod nyttige for vores sundhed. Tarmbakterier producerer vitaminer og andre af de stoffer, som er livsvigtige for os mennesker. De fordøjer unyttige "fiberstoffer" og danner deraf stoffer, som vores stofskiftet kan omsætte. Når hele tarmen er koloniseret af "venligtsindede" bakterier, kan ondartede sporer af salmoneller, kolera-bakterier og gærsvampen Candida kun vanskeligt få fodfæste. Desuden beskytter bakterierne os mod alvorlige sygdomme, fordi de nedbryder kolesterol og forskellige kræftfremkaldende stoffer. Og endelig er de talrige bakterier i tarmen fremragende til at lære immunforsvaret at bekæmpe sygdomsfremkaldende mikroorganismer.

Men i dag er mennesketarmens bakterieflora ikke længere, som den burde være. Og det er der ikke noget at sige til, for den bliver udsat for angreb fra adskillige sider: Antibiotika ødelægger - udover de sygdomsfremkaldende stoffer, som de sættes ind i mod - ofte også de fleste andre bakterier i tarmen. Et andet hyppigt anvendt middel, Cortison, undertrykker immunforsvaret, som holder skadelige bakterier på afstand af tarmen, og dermed får de sygdomsfremkaldende stoffer lejlighed til at fortrænge de nyttige bakterier. Tarmfloraen ødelægges desuden af strålebehandling. Også dårlig ernæring (sukker, hvidt mel, alkohol osv.), fortrydelsespiller, forskellige sygdomme og formodentlig osse miljøgifte har en negativ indvirkning.

Forstyrres tarmfloraen, har det helbredsmæssige følger. De første tegn er fordøjelsesproblemer som forstoppelse, diarré og oppustethed. Og det fører til reduceret optagelse af mineraler og vitaminer, så mangelsymptomer kan opstå.

Parodontose, allergi, neurodermitis og svampesygdomme hænger ofte sammen med forstyrrelser i tarmfloraen. Også ved meget alvorlige sygdomme som gigt, tyktarmskræft og leukæmi spiller tarmfloraen en rolle.

Heldigvis kan disse skader på tarmfloraen som regel udbedres med en tarmrensning. Dermed menes målrettet tilførsel af livsvigtige, "venlige" bakterier. Først og fremmest anbefales bifido-bakterier og lactobacillus acidophilus – og ti forskellige navngivne arter, som findes i Brottrunk og Fermentkorn kapsler. Sammen med mælkesyre giver de tarmen et sundt-surt miljø, hvor de fleste sygdomsfremkaldende mikroorganismer ikke kan overleve.

En tarmrensning anbefales specielt til genopbygning af tarmfloraen efter en antibiotika-kur eller strålebehandling. Ofte hjælper den også ved oppustethed, forstoppelse, maveproblemer og diarré. Den virker også ved sten, levercirrhose, tarmbetændelse og hudsygdomme.

Naturbehandlere anbefaler ud over godgørende tarmbakterier også fastekur, tarmskylning og kostændring til en tarmrensning. Men også uden disse ændringer kan bifidobakterier og Lactobacillus acidophilus gøre rene underværker for kroppens sundhedstilstand.

Specielt vigtige er bakteriepræparater til børn, der er født ved kejsersnit. Det skyldes, at de ikke har nogen chance for at få en sund bakterieflora, fordi de ikke har kontakt med moderens vaginal- og analområde. Men også for børn, der er kommet til verden ved fødsel, kan bakteriepræparater være en fordel, da de efter alt at dømme heller ikke får dannet en optimal tarmflora på grund af miljøgifte. I disse tilfælde er bakteriearten Bifido-bacterium infantis bedst egnet.

Det bør du vide om bakteriepræparater
Ved de fleste forstyrrelser i tarmfloraen mangler der frem for alt Bifido-bakterier og Lakto-baciller. Colibakterier er der - i modsætning til, hvad man tidligere har antaget - som regel nok af, så der har man ikke brug for yderligere tilførsel. Først og fremmest anbefales præparater, hvor producenten garanterer, at der er et højt indhold af levende bakterier (i bedste fald mindst 1-5 mio. levende komplekse kim pr. ml). Disse præparater skal opbevares i køleskabet, og holdbarhedsdatoen bør ikke overskrides.

De fingerformede udvækster på tyndtarmen (mikrovilli) er max. 1 mm lange. De optager næring til blodet og lymfren. Mange forskellige tarmbakterier hjælper fordøjelsen, hæmmer sygdomsfremkaldende organismer og danner vitaminer.

Dr. Harold H. Markus, miljømediciner, Wiesbaden:
"Hos mennesker med både lette og svære kroniske sygdomme finder man i dag sygelige forandringer i tarmfloraen. De færreste er desværre klar over, hvor vigtig en rolle tarmen og dens mikroskopiske beboere spiller for helbredet. En tarmrensning med hjælp fra bakteriepræparater har allerede hjulpet mange syge."

Læs også:
Brottrunk: det flydende brød kan også helbrede miljøet
Krig og kræft - et stofskifteproblem?
Tarmkræft - helbredelse er mulig med Brottrunk
Et mirakel? Helbredelse er mulig
Brottrunk og Fermentkorn - lægelige erfaringer
Brottrunk – genvej til en sund tarm
Brottrunk
Brottrunk helbreder Parkinsons
Kanne Brottrunk - godt nyt
Opskrifter med Brottrunk-mælkesyrer
Brottrunk til behandling af psoriasis

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012