Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Martha fik kræft - tre ting har hjulpet

art-marthaI et hyggeligt parcelhus i solskinsby Juelsminde bor Martha og Kristian Hansen. Martha er 87 og Kristian 83. Det meste af deres arbejdsliv boede de i Frederikshavn, hvor Kristian var anlægsgartner med selvstændigt firma, Martha arbejdede som fysioterapeut, de seneste mange år med egen klinik i Sæby.

Tilfældigheder gjorde, at Juelsminde blev stedet, hvor Martha og Kristian i nyder deres otium. Her har de gode venner, og Martha havde i begyndelsen en tid arbejde som fysioterapeut på den daværende Juelsminde Kuranstalt. Begges helbred var rimelig godt, indtil oktober-november 2000.

"Jeg havde noget halløj i mellemgulvet og var sikker på, at noget var galt. Jeg blev sendt til scanning på Vejle Sygehus, hvor de dog ikke kunne finde noget. Efter jul blev jeg indlagt igen. Lægen ville foretage en større undersøgelse, for de kunne se på blodprøverne, at noget var galt, muligvis kræft i højre æggestok. Så opererede de mig - uden at finde noget galt ved æggestokken. Men en tur i den store CT-scanner viste, at der var i lymfekræftknude ude bag ved tyndtarmen. Behandlingen kom til at bestå af kemoterapi samt prednison-piller. Efter nogle uger kom jeg hjem og skulle fortsætte med kuren herhjemme, men mødte til eftersyn på sygehuset én gang om måneden", fortæller Martha.

En af de første gange Martha var inde på sygehuset til det månedlige eftersyn kom hun til at læse i et helseblad, hvor en mand havde skrevet om Ipe Roxo®-te, som han daglig brugte. Han havde haft kræft i otte år. Kræften var ikke helt væk, men den pågældende mand havde altså lært af leve med den, og han havde det ret godt, hvilket han for en stor del tilskrev Ipe Roxo®-teen.

"Ipe Roxo®", tænkte Martha. Hun kom til at tænke på en amerikansk foredragsholder, som hun havde kendt en del tidligere i Vendsyssel. Denne amerikaner gik ligeledes med en kræftsygdom, som han med stort held holdt nede netop med Ipe Roxo. Amerikaneren fortalte, at det var noget, indianerne brugte for forskellig sygdomme.

Omgående købte Martha en portion Ipe Roxo®-te. "Min mand lavede teen, han er den bedste af os to til den slags. Jeg drak en liter i døgnet, og det har jeg gjort lige siden. Samtidig fik jeg kemo og prednison. Men otte-ni måneder senere viste det sig, at jeg ikke kunne tåle de piller, det gik ud over blodplasmaen, og så var det nul kemo. Siden da har jeg ikke fået andre midler end Ipe Roxo®, siger Martha.

På mit spørgsmål om det er slemt at drikke al den te, slår Marta en hjertelig latter op. "Jamen, det smager da ikke af nogen ting, hverken skidt eller kanel. Der var en, som spurgte, hvordan jeg dog kunne drikke det stads, for det smagte rædselsfuldt. Hvordan kunne hun sige sådan noget, når hun aldrig havde smagt Ipe Roxo®-te? Joooh, det mente hun muligvis nok, hun havde på et eller andet tidspunkt, ellers hun havde bare hørt det".

"Men vil du ikke selv smage?" Jo tak, det vil jeg gerne, og Martha skænker op fra den store kande. Teen smager lidt krydret, men på ingen måde ubehageligt. Den kan nemt drikkes som alternativ til almindelig kaffe og te.

art-marthaBåde Martha og Kristian mener, at Ipe Roxo®-teen har en stor del af æren for, at Martha har det så godt, som tilfældet er.

Men Marta betoner endnu en ting:

"Jeg synes aldrig, jeg har mødt et så venligt personale som på Vejle Sygehus. Det gælder hele personalet, og især lægerne på onkologisk afdeling. Man føler uvilkårligt, at de vil gøre alt for at hjælpe en.

Så er der også det, at jeg griner en del. Jeg er næsten altid i godt humør. Det er noget, jeg har arvet fra min mor, hun var et sjældent menneske, så det er ikke min egen fortjeneste".

Tre ting har hjulpet Martha:
1. Kemoterapien, inklusive den gode behandling på Vejle Sygehus.
2. Ipe-Roxo®-teen
3. Hendes gode humør.

Foruden sit hjem har Martha flere interesser. Først og fremmest børn, børnebørn og nu tre små oldebørn, som bor kun to km væk. Og så en velplejet frimærkesamling, som hun tit pusler med.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012