Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ipe Roxo ændrede dødsdom

art-elnaElna Kirketerp mener, at hun har helbredt sig selv for kræft - med en særlig te, livsvilje og troen på, at det ville hjælpe

"Jeg lignede en, der ikke havde langt igen. De troede ikke, jeg ville leve året ud".

Rolig og fattet sidder Elna Kirketerp i sin stue og fortæller om den kræftsygdom, hun fik konstateret i juli sidste år. Elna Kirketerp vil gerne bringe den erfaring, som hun selv har hentet, videre til andre, for måske kan andre ligesom hun slippe ud af kræftsygdommens dødelige favntag.

1. juli sidste år konstaterede læger på Herning Centralsygehus efter en røntgenundersøgelse og undersøgelse af væske fra patientens bughule, at folkepensionisten i Hammerum havde kræft både i blodet og i lymfekirtler.

"Overlæge Svend Hasselstrøm sagde til mig, at det var alvorligt, og at der intet var at gøre". Det var en barsk besked, syntes Elna Kirketerp, men beskeden kom ikke helt bag på hende.

"Jeg er gammel sygeplejerske og genkendte symptomerne. Blandt andet var min ansigtsfarve bleg og gusten", forklarer hun.

I dag er Elna Kirketerp i alt fald ikke gusten. Hun fik en recept med fra overlægen på sygehuset. En recept, så hun kunne købe prednison.

art-iperoxotrae"Men den medicin ville jeg ikke have", siger Elna Kirketerp. Hun tog i stedet hjem og fandt nogle gamle udklip frem om alternative hjælpemidler. Blandt dem var en beskrivelse af te, udvundet af bark fra træer i Brasilien. Af et træ, der hedder Ipe Roxo.

"Det smager ikke af noget, så det er nemt at tage. Teen ser ud som al anden te, og en dåse koster 92 kroner", siger Elna Kirketerp og viser med fingrene, hvor stor dåsen er.

Elna Kirketerp fortæller, hun allerede efter kort tid mærkede fremgang. Seks kopper te om dagen drak Elna Kirketerp, og det vil hun blive ved med.

"Min læge, det er Poul Brønsgaard her i Hammerum, har undersøgt mit blod, og jeg har været til røntgen. Han har erklæret mig rask", siger Elna Kirketerp, der nu igen selv kan passe sit og ægtefællens hjem, købe ind og overkomme det, hun ikke kunne under sin sygdomsperiode.

Elna Kirketerp har arbejdet mange år i det etablerede sundhedssystem, hvor man tror på videnskabeligt dokumenterede metoder. Hun har aldrig haft speciel mistro til naturlægemidler eller alternativ behandling og har ikke haft brug for den slags - tidligere.

"Men jeg tror art-iperoxopå de gamle indianere. De var kloge", siger Elna Kirketerp og sender venlige tanker til medicinmænd i Brasilien.

Elna Kirketerp er overbevist om, at tre faktorer har helbredt hende: Selve teen, troen på at den ville hjælpe og hendes vilje til at blive rask.

Elna Kirketerp har ikke tidligere lidt af så alvorlige sygdomme.

Den slags ulykker har hun været forskånet for.

Det har ikke været muligt at træffe Poul Brønsgaard for kommentarer eller udtalelser. Overlæge Kjeld Hasselstrøm siger kun: "Ingen kommentarer, og jeg har ingen mening om naturmedicin".

Overlæge på onkologisk ambulatorium på Herning Centralsygehus, Knud Aage Møller, siger:

"Jeg er ikke bekendt med, at teen har nogen god videnskabelig dokumentation for sin virkning, men vi træffer hele tiden på patienter, der gør noget selv, og ofte bliver vi meget overraskede over, hvordan det går dem.

"Der er ingen tvivl om, at livsvilje betyder utrolig meget. Der ville ikke være meget ved det, hvis vi ikke af og til oplevede den slags tilfælde".

Knud Aage Møller håber, der altid kan være en sådan tillid mellem patient og læge, at patienten fortæller om de midler, han eller hun tager.

"Nogle af deres forslag er harmløse. Andre advarer vi imod. jeg synes for eksempel ikke, folk skal flytte fra hus og hjem, fordi nogen taler om jordstråler", siger Knud Aage Møller.

Han vil ikke anbefale noget, som ikke er veldokumenteret.

Health News 2002

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012