Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

BODY-HEAT kapsler gi’r den indre varme

I lande som Mexico, Indien og hele Sydøstasien dyrkes chilien og hører til i den daglige madlavning. Der findes flere slags chili, lige fra milde, søde, til lidt stærke, som brændende. Den milde chili er den, vi kender som paprika, og også her findes en stærk og en mild. Herhjemme er vi med årene blevet bedre til at bruge krydderier, og vi kan blive endnu bedre til det, for det er et spørgsmål om tilvænning. Jeg har mødt folk fra bl.a. Indien og Vietnam, der ikke kan undvære den daglige chili - folk bliver nærmest afhængige, men det gør jo ikke noget, når det er af noget, som kroppen har godt af.

Om BODY-HEAT kapsler ved vi, at den forbedrer kredsløbet og giver indre varme, noget, som man skulle synes, folk i tropiske klimaer ikke havde brug for, men årsagen til brugen af de stærke krydderier er, at de fremmer sveden på kroppen, og svedperler på huden virker kølende. Der er selvfølgelig andre årsager til den flittige brug af chili, idet den kvikker op, renser indvendig, dræber bakterier og øger blodtilførslen til din hud. For os kolde nordboere vil chili være gavnlig - den vil bedre blodcirkulationen og give mere varme i kolde hænder og fødder. Krydderurten er i det hele taget også god for folk med gigt, fordi den styrker kredsløbet og medvirker til at fjerne affaldsstoffer fra kroppen. En virkning, som mange tager fejl af, er, at når man starter brugen af stærke krydderier, kan der blomstre et par bumser ud. Det skyldes ikke, at krydderier giver bumser, men at de renser huden. Start med små doser i maden, og du vil snart blive begejstret.

Cayennepeber for folk med mavesår
"Eksperimentér med cayennepeber. Det kan lyde absurd, men faktisk forværrer stærkt krydret mad ikke mavesår - cayennepeber kan tværtimod gavne. Det har en god lokalbedøvende virkning og fører desuden blod frem til vævsoverfladen. Prøv en lille kapsel med stødt cayennepeber, hvis smagen er for skrap." 

Andrew Weil, University of Arizona College of Medicine.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012