Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Gravid med rigtig kost ifølge speciallæge

Sukkerstofskiftet den store skurk

Når kosten spiller så afgørende en rolle for kvinder med PCOS, er det, fordi de har kludder i deres sukkerstofskifte.

Deres muskler er mindre følsomme over for insulin, der er et helt centralt hormon, for at musklerne kan optage sukkerstoffet glukose. Når musklerne ikke er så tilbøjelige til at optage sukker, producerer kroppen mere og mere insulin, for hvis den ikke gør det, vil indholdet af sukker i blodet stige - og så er resultatet sukkersyge.

Det unaturligt høje indhold i af insulin blodet påvirker æggestokkene, så æggene ikke modnes. De umodne æg danner mandlige hormoner, og der går koks i menstruationerne. Speciallæge Bjarne Stigsbye anbefaler, at kvinder med PCOS frem for alt skal droppe kulhydrater som sukker og stivelse, der omsættes hurtigt og give en hurtig blodsukkerstigning. Når blodsukkeret ikke stiger så hurtigt og kraftigt, kan insulinniveauet også holdes nede.

Hvis kvinderne spiste og levede anderledes, ville det efter speciallægens opfattelse i vid udstrækning løse problemerne for de ufrivilligt barnløse kvinder, der udvikler mange, små umodne ægblærer i æggestokkene. Lidelsen kaldes PolyCystisk OvarieSyndrom eller PCOS og rammer omkring fem procent af alle kvinder.

Der foreligger kun få og små videnskabelige studier, der underbygger speciallægens teori, men praksis viser, at det virker, siger han.

Det generelle billede er, at kvinderne taber sig, mange får regelmæssige menstruationer, og dermed er der banet vej for, at de kan blive gravide.

Og mange har ikke gjort andet end at lægge deres livsstil om, siger Bjarne Stigsby.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012