Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kalk fremmer en sund tarm

Kalk er måske nok berømt for at kunne give stærke knogler, men kalktilskud ligger også højt på listen over stoffer, der har indvirkning på polypper i tyktarmen, viser en ny, klinisk undersøgelse. Disse udvækster, som kan dannes enten i tyktarmen eller i endetarmen, er en risikofaktor for udvikling af tyktarmskræft. Tidligere undersøgelser har vist, at et forhøjet kalkindhold betød en beskeden (mindre end 20%) reduktion i antallet og omfanget af polypperne. Men forskere ved Dartmouth Medical School i Hanover, New Hampshire, satte sig for at undersøge, om mineralet havde en lignende indvirkning på senere og dermed mere skadelige stadier af polypdannelse.

Når kalk skal være bedst, virksomt, prisgunstigt, naturligt og kontrolleret for tungmetaller.

 


Flere end 900 patienter deltog i det fire år lange forsøg. Ca. halvdelen af gruppen fik to kalktilskud, som gav 1.200 mg mineral dagligt, mens den anden halvdel fik et placebo-præparat. Efter de fire år undersøgte forskerne virkningen. Man fandt ved nøje undersøgelse af tarmen frem til, at den gruppe, der havde fået kalktilskud, havde ca. 35% mindre sandsynlighed for at udvikle fremskredne polypper. Standardanbefalingerne for kalk er 1.000 mg for personer mellem 19 og 50 år og 1.200 mg for personer over 50 år.


Læs også:
Knoglesundhed giver livskvalitet
Calciumcitrat kan reducere risikoen for hjertesygdom
Knogleskørhed og kosttilskud
Ikke al kalk virker lige godt
Knoglebrud - sodavand gør dine knogler skøre

Kilde: Journal of the National Cancer Institute (2004) 96: 921-925

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012