Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

ActiVin® har vist sig at beskytte mod kemoterapipræparater

ActiVin® ekstrakt af vindruekerner har vist sig at kunne beskytte normale sunde celler hos mennesker mod de destruktive virkninger af kemoterapien. Dette fremgår af en ny amerikansk undersøgelse, som blev omtalt ved en konference i San Francisco, afholdt af Federation of American Societies for Experimental Biology (FASEB).

ActiVin® har også vist sig at kunne øge aktiviteten i de genetiske faktorer, der hjælper sunde celler med at overleve virkningerne af medikamenter i kemoterapi.

Medikamenter i anticancerterapi anvendes til at forhindre væksten af cancerceller. Men det er også veldokumenteret, at kemoterapi skader og ødelægger normale sunde celler. Undersøgelsen viste, at ActiVin® gav signifikant beskyttelse mod de skadelige effekter af to anticancermedikamenter på sunde menneskeceller in vitro.

Ved at bruge kulturer fra sunde leverceller fra mennesker testede forskerne fra University of Nebraska og Creighton University Health Sciences i Omaha ActiVin®’s beskyttende virkning over for to meget anvendte kemoterapeutiske præparater, idarubicin og 4-HC. De to præparater bruges til at behandle mange former for cancer, men har ofte alvorlige bivirkninger, bl. a. kvalme, diarré, hårtab og anæmi.

"De voldsomme bivirkninger i kemoterapien kan være det mest vanskelige trauma, som cancerpatienterne stilles overfor", siger dr. S. S. Joshi, der ledede forskerholdet. "Vi er meget opmuntrede af de foreløbige resultater, der viser ActiVin®’s potentiale til at styrke kroppens evne til at modværge de negative virkninger af kemoterapi. Mens disse virkninger endnu skal undersøges mere detaljeret, viser vore undersøgelser, at ernæringsingredienser kan spille en vigtig rolle i behandling og forebyggelse af cancer".

Kilde:
Research Announcement 1998.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012