Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ginseng hjælper mænd med rejsningsproblemer

Det er nu forskningsresultater, der tyder på, at det urgamle urtepræparat asiatisk ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer, Araliaceae) måske kan leve op til sit traditionelle ry som elskovsmiddel til ældre mænd. I et nyligt afsluttet klinisk forsøg har asiatisk ginseng (koreansk rød ginseng) vist sig at være en sikker og effektiv hjælp til mænd med rejsningsproblemer.

Undersøgelsen omfattede 45 mænd med klinisk diagnosticeret erektil dysfunktion. De indtog kapsler med pulveriseret ginsengrod (900 mg) eller placebo tre gange dagligt. Et dobbeltblind, placebo-kontrolleret overkrydsningsforsøg inddelte mændene i to grupper. Den første gruppe tog ginseng i 8 uger, mens den anden gruppe fik placebo. Derefter fulgte en to uger lang udvaskningsperiode, hvor virkningen af ginseng-præparatet aftog. Derefter "byttede" man om på de to grupper, således at den første gruppe fik placebo mod tidligere ginseng, mens den anden gruppe fik ginseng i stedet for placebo.

Ud fra undersøgelsesresultaterne konkluderede man, at mændene, som i gennemsnit var 54 år, i betydelig grad fik forbedret deres seksuelle funktionsdygtighed - med 36% (fra 28-38 ved målingerne ved forsøgets start) sammenlignet med en 10,4% forbedring for placebo-gruppen (fra 28-31 ved forsøgets start). Erektionsmålingerne blev forøget med 42% for ginsenggruppen og 16% for placebogruppen. Undersøgelsen blev foretaget ved University of Ulsan College of Medicine’s Asan Medical Center i Seoul, Korea.

På basis af andre testmålinger konkluderede man, at der kunne iagttages en betydelig forøgelse af stivheden i penishovedet hos ginseng-gruppen sammenlignet med placebo-gruppen. Man kunne ikke påvise nogen betydelig ændring i testosteron-niveauet, det primære mandlige hormon, hos nogen af grupperne, hvilket dermed tyder på, at ginseng ikke påvirker kroppens indhold af mandlige kønshormoner.

Forskerne overvejer, om en af årsagerne til, at ginseng-præparatet havde den her omtalte virkning, er, at ginseng er kendt for at kunne øge dannelsen af nitric oxide i penis-endothel. Dette har den virkning, at blodkarrene i corpus cavernosum udvides, og dermed skabes der mulighed for erektion. Den samme mekanisme kendes fra Viagra, et af de førende lægemidler til behandling af rejsningsproblemer.

Undersøgelsen kommer på et godt tidspunkt. I de senere år har der været megen offentlig debat om og reklamer for farmakologiske og naturlige midler til hjælp for mænd med rejsningsproblemer. Ginseng har længe haft ry for at kunne anvendes til "gammelmandssyge", som nogle af de traditionelle kinesiske skrifter kalder det, og denne undersøgelse giver nu foreløbig videnskabelig støtte til en af ginsengs mange, traditionelle egenskaber.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012