Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

ActiVin® beskytter mod medikamenter og kemikalier

Tre nye undersøgelser viser at ActiVin® beskytter mod toksicitet fra medikamenter og kemikalier.

Nogle forskere mener, at de har fundet løsningen på det franske paradoks i rødvin, som indeholder en type stærke antioxidanter, nemlig biologisk aktive flavonoider. Antioxidanter er med til at beskytte kroppen mod de frie radikaler, som ødelægger molekylerne i cellemembranerne og dermed beskadiger vores DNA. Mange forskere mener, at frie radikaler muligvis er den grundlæggende årsag til kræft, hjertesygdom og aldringsprocessen.

Tre nye undersøgelse viser at ActiVin® giver en signifikant beskyttelse af flere organer over for en række skadelige påvirkninger af medikamenter og kemikalier.

Forskere fra Long Island University, University of Nebraska og Creighton University påviste, at ActiVin® signifikant reducerer toksisk påvirkning fra medikamenter og kemikalier på flere vitale organer, herunder hjerte, lunge, nyrer, milt og hjerne. Resultaterne af de nye undersøgelser blev præsenteret på Selskabet for Toksikologi i New Orleans d. 16. marts 1999 og på en konference i Federation of American Societies for Experimental Biology (FASEB) i Washington D. C. d. 17. april 1999.

I den første undersøgelse, præsenteret på FASEB, undersøgte forskerne ActiVin®'s beskyttelsesvirkning over for lungeforgiftning, påført af Amiodarone, et medikament der bruges til behandling af hjertearrytmi og miltforgiftning påført af dimethylnitrosamin, en miljøforurener, der findes i tobak, lagret og forkullet kød, og nyreforgiftning, påført af kadmiumklorid, et kemikalie fra industrien, der bidrager til luft- og vandforureningen. De undersøgte også ActiVin®'s evne til at dæmpe forgiftning af hjernevæv, der blev udsat for MOCAP, et bredt anvendt pesticid, der kan påføre hjerneforgiftning gennem inhalering, hudkontakt og drikkevand.

I hvert eksperiment blev halvdelen af forsøgsdyrene (mus) fodret med ActiVin® i 7 dage, før de blev udsat for toksiske doser af disse substanser, mens den anden halvdel ikke fik ActiVin®. Efter giftpåvirkningen måltes ændringer i serumkemi, histologi (patologiske ændringer i vævet) og DNA-gener. Resultaterne viste, at ActiVin® giver en næsten fuldstændig beskyttelse med hensyn til til ændringer i serumskemien, totalt eliminere både apoptosisk og nekrotisk celledød og gav signifikant beskyttelse mod DNA-skader.

I en anden undersøgelse, præsenteret på et møde i Selskabet for Toksikologi, undersøgte forskerne fra Long Island og Creighton University ActiVin®'s beskyttelsesvirkning over for Doxorubicin, et stærkt anti-cancer medikament, der er toksisk for hjertet. Ligesom undersøgelsen, der blev præsenteret på FASEB, forhindrede en 7 dages behandling med ActiVin® skader på hjertet og eliminerede totalt al apoptosisk og nekrotisk celledød. Hjertevævet hos dyr, der blev udsat for toksiske mængder af Doxorubicin, men ikke fodret med ActiVin®, blev signifikant skadet. ActiVin® gav også en næsten fuldstændig beskyttelse over for forandringer i serumkemi og DNA-skade sammenlignet med kontrolgruppen. ActiVin®'s beskyttelse var helt ækvivalent med 3-Aminobenzamids (3-AB), et medikament, der er almindeligt brugt i forbindelse med kemoterapi for at forhindre DNA-skader.

En tredje undersøgelse, også præsenteret på FASEB, blev foretaget af University of Nebraska Medical Center og Creighton University Health Sciences Center som en opfølgende undersøgelse af deres tidligere studie, der viste, at ActiVin® beskytter normale menneskeleverceller og de perifere –blod-mononukleare celler mod kemoterapeutikas toksiske virkninger. Forskerne viste, at normale menneskeleverceller, som forinden var blevet behandlet med ActiVin® i 48 timer før indførelsen af de kemoterapeutiske præparater idarubicin eller 4-hydroxyperoxycyclophosphamid (4HC), øgede udpresningen af bcl-2 antioxidant-promoverende gen og mindskede udpresningen af c-myc cancer-inducerende gen og p53 apoptosis regulerende gen.

Dr. Debasis Bagchi, en ledende forsker ved Creighton University, siger: "Disse undersøgelser udgør en del af det stigende materiale, der beviser, at ActiVin® er en stærk antioxidant, der kan beskytte kroppens organer og væv mod en række skadelige påvirkninger fra medikamenter og kemiske stoffer".

ActiVin® undersøgelser offentliggjorte i medicinske fagtidsskrifter:

Phytotherapy Research
ActiVin®'s beskyttende virkninger mod oxidativ celleskade blev offentliggjort i december 1998 i Phytotherapy Research/Vol. 12:568-571, 1998). Forskere ved Creighton University viste, at ActiVin® signifikant reducerede oxidativ skader af nerver og macrofager (hvide blodlegemer), påført af hydrogenperoxid, en integreret bestanddel i frie iltradikaler.

Free Radical Biology and Medicine
ActiVin®'s beskyttende virkninger over for tobaks-påført celleskade og død blev offentliggjort i maj 1999 i Free Radical Biology and Medicine (Vol. 26:992-1000, 1999). Forskerne fra Creighton University, Long Island University og University of Nebraska Medical Center viste, at ActiVin® beskyttede orale keratinoceller hos mennesker mod tobaks-påført oxidativt stress og apoptotisk celledød bedre end vitaminerne C og E, hver for sig eller kombineret.

Journal of Molecular and Cellular Cardiology
ActiVin®'s hjertebeskyttende virkning blev offentliggjort i juni 1999 i Journal of Molecular and Cellular Cardiology (Vol. 31: 1289-1297, 1999). Forskere ved University of Connecticut School of Medicine, Harvard Medical School og Creighton University viste, at ActiVin® gav signifikant beskyttelse mod hjerte-iskæmi-reperfusionskade hos dyr.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012