Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Næsten hver anden mangler proteiner

En stor del af den danske befolkning lider af proteinmangel, og det forøger risikoen for komplikationer under sygdomsbehandling urimeligt, mener tidligere overlæge på Århus Kommunehospital, dr. med. Henning Skjoldborg.

Han har beregnet, at der kan spares op til 30.000 kr. pr. patient i direkte hospitalsudgifter, hvis blot patienterne tilføres tilstrækkeligt med protein til at kunne opretholde deres immunforsvar intakt under hospitalsbehandlingen.

»Under sygdom og belastning er kravene til proteinbalancen langt større, end man hidtil har regnet med. Eksempelvis kræver et brækket ben to-tre gange så meget protein som normalt. Derfor er det på tide, at man betragter proteinmangel som et betydningsfuldt problem,« siger Henning Skjoldborg.

Undersøgelser af medicinske patienter på skandinaviske og udenlandske sygehuse, især ældre og enlige, har vist, at omkring 40 pct. er protein-underernærede, og mere end 60 pct. af alle cancerpatienter er i proteinunderskud.

»Gevinsten ved store medicinske og kirurgiske landvindinger forringes urimeligt, når lægerne ikke er opmærksomme på patienternes proteinbalance, og løsningen er enkel og billig: God, sund mad og tilskud af ren protein,« siger Henning Skjoldborg.

Læs også:
NYHED: Hamp-Protein Complex pulver - Kongen af Planteriget
Hamp-Protein Complex pulver - Kongen af Planteriget
Protein – meget vigtigt
Amino-Complex Valleprotein
Valleprotein - hvordan virker det?
Proteiner for alle!
Protein nok?
Amino Complex valleprotein - en superstar blandt næringsstofferne
Instant proteiner
Protein - 10 hårde facts
Proteiner – hvilke, hvor mange og hvornår?
Hampprotein - en værdig konkurrent til valle?
Vegetabilske proteiner er tilstrækkelige
LIMA - økologiske kvalitetsprodukter
Spis mere protein - og tab dig!

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012