Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ingefær kapsler effektiv mod transportsyge

Ferierejserne står for døren og derned transportsygens kvaler for de mange, der får kvalme og kaster op af at sejle, flyve og køre.

Ingefær med den behagelige, let bidende smag kan også gøre rejser behageligere for folk med tendens til sø-, luft- og køresyge.

Jordstænglen af ingefær, en urt med oprindeligt hjemsted i Sydøstasien, er et af verdens ældste lægemidler. Folkemedicinen har i århundreder tillagt den virkning på maver, der gør knuder. Nu fortæller et par amerikanske psykologer, Mowrey og Clayson, i lægebladet The Lancet, at de har sammenlignet virkningen af ingefær og gængse transportsygepiller med forbavsende resultat. 36 forsøgspersoner i 18 - 20 års alderen, lige mange af hvert køn og alle transportsygefølsomme, blev snurret rundt i en motoriseret drejestol i op til seks minutter.

De var delt i tre hold. En tredjedel, som en halv time forinden fik et gram pulveriseret ingefær, snurrede i langt flottere stil end en anden tredjedel, som fik 100 milligram gængs medicin. Hver anden på ingefærholdet klarede den fulde seks minutters tur (med op til 17 omdrejninger i minuttet), mens de sejeste af de andre stod af efter fire minutter på grund af kvalme og opkastning. Den sidste tredjedel fik tomme piller og led allermest.

Transportsyge skyldes påvirkning af ligevægtsorganet i det indre øre. Herfra bliver kvalme- og ligevægtscentre i hjernen alarmeret. En forklaring på, hvorfor de bliver det, lyder, at organismen tror sig forgiftet og af den grund tømmer mavesækken. Transportsygepiller virker i kraft af såkaldte antihistaminer, der gør det sværere for nervesystemet at overføre besked. Ingefær derimod formodes at indeholde stoffer, som virker direkte i mave og tarmkanal og mindsker kvalme-fornemmelsen.

Forskerne har forlænget forsøget ved at give ekstremt følsomme personer ingefær. Nogle af dem har for første gang i mange år kunnet køre i bil uden at blive syge.

Læs også:
Ingefær gør rejseglad
Ingefær mod gigt
Ingefær - dansk-indisk forskning
Ingefær hjælper gravide
Medicin, mad og kosttilskud
Ingefær mod kvalme
Ingefærrod til de rejseglade
MAXIMUM - det bedste vitamin- og mineraltilskud med garanti!
Ingefær effektiv mod transportsyge
Ingefær: lovende resultater
Ingefær - roden til alt godt
Ingefær kan afhjælpe morgenkvalme
Ingefær letter gigtsmerter
Ingefær mod morgenkvalme menes at være uskadeligt
Prøv med naturen først!
Ingefær - roden til alt godt
Kvalme og opkastninger under den tidlige graviditet

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012