Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Der skal vitaminer til et godt hoved

Det er ikke altid nok, at klogskab plejer at lige til familien, for intelligens er ikke bare noget man arver. Næringsstoffer har også indflydelse.

De fleste forældre drømmer om at komme til forældremøde på skolen og høre læreren sige:

"Der sidder et godt hoved på jeres dreng. Og han bruger det".

Men det er ikke alle forældre, der får den besked i disse eksamenstider. Tværtimod. Der er mange, der har svært ved at klare sig så godt i skolen, at de kan gå videre med den uddannelse, de ønsker sig.

Man behøver imidlertid ikke gøre det sværere end det er.

Undersøgelser har vist, at der er sammenhæng mellem den mad, børn og unge får, og deres intelligens. Groft sagt gør dårlige kostvaner børnene dumme, mens sund mad og vitaminer gør børn kloge. Det er ikke bare en påstand.

Nogle er selvfølgelig født med bedre intelligens end andre, for 70 procent af intelligensen er arvelig. Den del er, som den er.

De sidste 30 procent er man selv herre over. Dem kan man få fornøjelse af, hvis miljøet er godt nok. Og i denne sammenhæng er miljøet den kost og de næringsstoffer, man får.

Engelske forskere har påvist, at nutidens børn og unge ikke får de vitaminer og mineraler, som de har behov for, fra deres kost. Det er en ny undersøgelse, der har vist dette, så man kan ikke afskrive resultatet som noget, der var relevant i "gamle dage", hvor man ikke vidste så meget om kost.

Forskernes resultat er ikke videre populært. Langt de fleste forældre gør alt det, de kan, for deres børn. Og det er ikke let at få at vide, at det ikke er godt nok. Specielt ikke fordi det er maden, der ikke er god nok.

Manglen på næringsstoffer betyder meget for de unges helbred. En ny dansk undersøgelse har vist, at 25 procent af de danske børn har problemer med helbreddet.

Men manglen på næringsstoffer medfører også, at de unge har svært ved at få udbytte af de sidste 30 procent af deres intelligens. Manglen gør med andre ord de unge dummere.

Langt de fleste i den vestlige verden får dækket behovet for kalorier, men det er ikke altid næringsstofferne følger med i samme omfang. Og derfor er det nødvendigt at supplere med vitaminer og mineraler. Det gjorde forskerne hos en gruppe skoleelever.

Der var tale om ganske almindelige skolebørn. Deres intelligens blev målt før og efter de fik tilskud af vitaminer og mineraler. Det er en helt speciel sammensætning af vitaminer og mineraler, som giver det optimale tilskud af næringsstofferne.

I gennemsnit fik skoleeleverne deres intelligens op med 11 points.

Skillelinien mellem gode og dårlige hoveder er omkring intelligenskvotient (IQ) 115. Så længe intelligensen er over 100, er man i hvert fald ikke uintelligent, men hvis man stiler efter gymnasium og universitet, skal man bruge en IQ på over 115. Genierne starter ved en IQ på 150, og det kan man ikke opnå ved at tage mange vitaminer og mane mineraler. Men man kan omme temmelig vidt med at forøge det nuværende niveau med 11 points.

Health News 2005

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012