Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Humor er godt for helbredet

En undersøgelse af Millicent Abel fra Western Carolina University i USA viser, at der også er en forbindelse mellem humor og den generelle helbredstilstand. Men den helbredsbeskyttende virkning af en god portion daglig humoristisk sans viser sig tilsynelsdende kun, når man er udsat for en høj grad af stress i tilværelsen.

Den amerikanske forsker fik 130 mænd og kvinder til at udfylde 3 spørgeskemaer: Et vedrørende deres generelle helbredstilstand, et vedrørende deres grad af stress i det sidste års tid og endelig et spørgeskema vedrørende deres egen humoristiske sans i dagliglivet.

For de forsøgspersoner, der ikke var udsat for ret meget stress, var der ingen som helst sammenhæng mellem humor og sundhed, men i øvrigt var helbredstilstanden i denne ustressede gruppe som helhed ganske udmærket.

For de forsøgspersoner, der i længere tid havde været udsat for en eller flere alvorlige stresssituationer i dagliglivet, var det for det første en gennemsnitlig ringere helbredstilstand, hvilket blot endnu engang bekræfter, at stress kan gå ud over helbredet.

Det viste sig for det andet, at denne sammenhæng mellem stress og helbred i forbløffende grad var afhængig af personens humoristiske sans! De forsøgspersoner, der havde scoret lavt på testen for humoristisk sans, udviste en stor stigning i antallet af helbredsproblemer ved stigende grad af stress. De personer, der havde scoret i midterområdet vedrørende humoristisk sans, havde en noget mindre stigning i antallet af helbredsproblemer ved høj grad af stress. Og mest overraskende: De forsøgspersoner, der havde scoret højest på testen for humoristisk sans, udviste ingen som helst i det gennemsnitlige antal helbredsproblemer selv under en høj grad af daglig stressbelastning.

Konklusionen er altså ikke, at man bare bliver sundere, fordi man har humoristisk sans, men derimod, at humoristisk sans kan forhindre, at høje grader af stress og belastning i tilværelsen går ud over helbredet.

Kilde: "Forskningsnyt fra psykologien".

Health News 2005

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012