Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Flere penge i medicin end i forebyggelse

Hvorfor bliver så mange mennesker ved med at ryge, med at spise for meget fedt, med at blive overvægtige og med ikke at få nok motion? Og hvorfor bliver vi ved med at forsøge at erstatte en sund og naturlig levevis med medicin? Alene de nationale omkostninger ved en form for medicin mod for højt kolesterol (simvastatin) steg i Storbritannien fra 20 millioner pund i 1993 til 113 millioner i 1997.

I tidsskriftet Effective Health Care rapporteres der fra den engelske sygesikrings center for oversigt over viden og spredning af samme, at denne indsats dårligt er pengene værd, og at man hellere skulle bruge pengene på en indsats mod rygning, mod at folk ikke får nok motion, mod for højt blodtryk og mod en dårlig kost. Rapporten vurderer, at omkostningerne pr. vundet leveår ved at tage simvastatin ligger på 7.240 pund, hvorimod en kostændring til Middelhavskost skønsmæssigt koster 180 pund og rygestop-programmer 500 pund.

Det konkluderes, at tiltag for at sænke en risiko ikke kan blive effektive, hvis ikke de bliver tilbudt, og at vedkommende tager imod tilbuddet.

En oversigt over 29.273 besøg hos lægen i USA viste, at kun 40 pct. af rygerne fik råd om at holde op med det, og kun 10 pct. af de overvægtige fik kostråd med henblik på at tabe sig. Det blev konkluderet, at manglende tid, manglende betaling og manglende professionel uddannelse var problemerne.

Det kan godt være, at lægens kontor ikke er det gunstigste sted for sundhedsoplysning, men hvis ikke lægerne giver passende råd, hvor er vi så henne? Uanset at man godt ved, at mange mennesker ignorerer rådene.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012