Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Alternativ kraftbehandling - C-vitaminer

Af Erik Hansen

Jeg fik i 1999 konstateret kræft i endetarmen, som jeg blev opereret for på Slagelse Sygehus og fik en aflastende stomi. Næsten 4 måneder efter operationen fik jeg tarmen lagt tilbage og et par måneder senere blev min tyktarm undersøgt. Det så fint ud alt sammen, og lægen ville først se mig om 5 år. Det syntes jeg godt nok var lang tid, men det måtte jo være for, at alt var fint.

Men det var det bare ikke. I begyndelsen af 2003 begyndte jeg at få konstant diarre og efter månedlange undersøgelser for både det ene og det andet på Slagelse Sygehus, jeg var til flere samtaler, hvor forskellige læger (ukompetente?) undersøgte og spurgte om det samme, fandt man endelig i august ud af, at jeg havde fået kræft i leveren.

Jeg blev herefter henvist til Rigshospitalet, hvor jeg blev opereret den 8. oktober og fik fjernet 60-70% af leveren.

Her føler jeg, set i bakspejlet, at Slagelse Sygehus har fejlet. Da jeg fik diagnosen, begyndte vi at indhente oplysninger på internettet om kræft i leveren. Bl.a. fandt vi ud af, at 50 % af kræfttilfældene i endetarmen giver metastaser til leveren, det var fra en artikel i Ugeskrift for Læger fra år 2000. Derfor forstår jeg ikke, at jeg ikke skulle gå til mere kontrol.

Efter operationen var det så meningen, jeg skulle have en forebyggende mild kemobehandling. På grund af nogle komplikationer trak det ud. I slutningen af året fik jeg en PET-scanning, som er en scanning; der viser; hvor der sidder noget kræft. Man får et radioaktivt sukkerstof ind i blodåren, fordi sukkeret søger hen, hvor der kræftceller. Scanningen viste noget på den ene lunge, forstørrede lymfeknuder samt en knude ved halebenet. Det var ikke særlig rart at få den besked.

I januar startede jeg så med en kemobehandling, som i første omgang var sat til 6 behandlinger. Efter 3. behandling blev jeg så scannet for at se effekten af behandlingen. Det viste sig, at behandlingen ikke havde haft den ønskede effekt, så jeg skulle starte på en anden kemokur. Samtidig fik jeg at vide, at man ikke kunne gøre mig rask. På grund af de ovenfor nævnte komplikationer kunne jeg ikke starte på kemo, og da det var ordnet; var mine blodplader for lave til kemo.

Derfor begyndte jeg at tænke på alternativ behandling.

Carsten Vagn-Hansen havde på et tidspunkt i radioprogrammet "Spørg om sundhed" omtalt forskellige tiltag, man selv kunne gøre. Men de forskellige tiltag virkede uoverskueligt, hvor skulle man begynde, hvad var godt for mig. Blandt tiltagene henviste han til læge Ulrik Dige, som også har skrevet artikler i Tidselguiden. Jeg kontaktede Ulrik Dige, som henviste mig til læge Claus Hancke, som har en klinik i Lyngby "Institut for orthomolykolær medicin", idet Ulrik Dige mente, at C-vitaminer kunne være noget for mig. Jeg kontaktede klinikken og fik aftalt en konsultation lige efter påske. Der blev lagt en kostplan, som fuldstændig ændrede vores kost samt en plan med diverse kosttilskud m.m.

I kostplanen indgår masser af grøntsager, fjerkræ og fisk og ingen madvarer, der kommer fra dyr, der har gået på fire ben. Ligeledes bestod planen i diverse kosttilskud, vitaminer, selen, antioxidanter m.m.

Ugen efter sidst i april begyndte jeg så C-vitaminbehandlingen, som de første 3 måneder var 2 gange om ugen. Man får 50 gram hver gang som gives intravenøst.

Ved en konsultation på Rigshospitalet sidst i maj blev der aftalt en scanning den 29. juli. Den 11. august var jeg så til konsultation på Rigshospitalet for at høre resultatet af scanningen. Resultatet er, at der ikke er noget at se på lungen, lymfeknuderne er normale og knuden ved halebenet er svundet betydeligt. Mine blodplader er stadig for lave til kemo, men lægen vil heller ikke give mig kemo, selv om jeg kunne få det, det var der ikke nogen grund til.

Lægen mente, at det muligvis ikke havde været kræft, fordi hun skulle jo finde en forklaring, for behandlingen i Lyngby troede hun ikke på, fornemmede man. Det er sørgeligt, at det offentlige system og det alternative ikke arbejder sammen.

Tidslerne nr. 4 - December 2004

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012