Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

C og E mod forkølelse

Diskussionen om, hvorvidt C-vitamin er det næringsstof, der virker bedst mod forkølelse, har bølget frem og tilbage i medierne i årtier.

Din krop kan ikke lagre ret meget af denne vandopløselige antioxidant, så du skal spise C-vitamin regelmæssigt hver dag. Og det kan godt være, at C-vitamin ikke kan forhindre en ganske almindelig forkølelse i at bryde ud, men forskningsresultater viser, at vitaminet kan være med til at gøre symptomerne mindre generende - og få forkølelsen til at gå hurtigere over (Journal of Manipulative & Physiological Therapeutics 1999 Okt; 22(8):530-3).

Tilstrækkeligt med C-vitamin er altafgørende for et sundt immunforsvar. Selv et meget lille underskud af dette næringsstof kan gøre dig mere modtagelig over for de vira, der er skyld i forkølelse og influenza. Og desuden… Skulle du få en næse, der løber, så mener forskerne, at C-vitamin kan fungere som en mild form for antihistamin, som får næsen til at løbe lidt langsommere…

Et forsøg, som er blevet foretaget på University of Texas, og som blev fremlagt på den 60. samling i American Academy of Allergy, Asthma and Immunology i 2003, har vist, at daglige doser af C-vitamin i udstrakt grad kan give immunforsvaret et løft.

Efter to uger med C-vitamin-tilskud tog man blodprøver på forsøgspersonerne. Forskerne kunne påvise et øget antal NK (Natural Killer)-celler. NK-celler er immunforsvarets "angrebstropper", som ødelægger inficerede celler. Desuden var C-vitamin i stand til at aktivere T-cellerne - en gruppe af immunforsvarsceller, som også er i stand til at bekæmpe virus.

Og her kommer så det nye: Du bør også sætte E-vitamin - C-vitaminets antioxidant-kollega - på indkøbslisten, når du skal ud og forsyne dig med midler mod forkølelse. Det gælder specielt, hvis du er en af de ældre medborgere.

Ifølge forskningsresultater offentliggjort i Journal of the American Medical Association (2004; 292(7):828-36) har man blandt plejehjemsbeboere på 65 år og derover, som tog E-vitamin, kunnet påvise et fald på 20% i risikoen for at udvikle infektioner i de øvre luftveje.

Læs også:
E-vitamin kan nedsætte risikoen for hjerteanfald med 75%!
Kan C- og E-vitamin modvirke Alzheimer’s?
E-vitamin nedsætter risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde
E-vitamin og ledegigt
Ti ting, du kan kurere med C-vitamin
Naturmidler forhindrer forkalkning/arteriosklerose

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012