Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Echinacea i kapsler og dråber - når forkølelsen banker på døren

Mange traditionelle naturbehandlere anbefaler brugen af urten echinacea ved de allerførste tegn på sygdom. Echinacea, som oftest går under det mere almindelige navn rød solhat, vokser i Nordamerika og stod optegnet i U.S. Pharmacopoeia indtil 1950’erne.

Rosemary Gladstar, urtemediciner fra Vermont og forfatter til bogen Family Herbal (Storey Books), foreslår, at man tager echinacea (Echinacea ssp.) i små, hyppige doser (i kapsler) som tinktur eller te ved de første tegn på forkølelse eller influenza.

"De fleste af indholdsstofferne i echinacea er vandopløselige, så urten er fremragende til te", siger Gladstar. Hun opfordrer også til, at man bruger teen til at gurgle eller som spray, hvis man har ondt i halsen.

Et videnskabeligt forsøg foretaget ved Mt. Holyoke College i Massachusetts har nu verificeret, hvad naturbehandlere som Rosemary Gladstar har vidst hele tiden: At echinacea virker bedst, hvis man tager den, når forkølelsen eller influenzaen er i anmarch.

I et dyreforsøg har forskere fundet frem til, at echinacea kan sætte skub i det humorale immunforsvar - en immunreaktion, der fremmer kroppens produktion af specielle proteiner, som hægter sig på virus og ødelægger det (Immunopharmacology & Immunotoxicology 2003 Nov; 25(4):551-60).

I et andet forsøg har man påvist, at echinacea fremmer den immunforsvarsaktivitet, som udøves af T-celler eller hjælper-celler (Biological & Pharmaceutical Bulletin 2004 Juli; 27(7):1004-9). Hjælper-celler er lymfocytter, som deltager i ødelæggelsen af virus.

Så echinacea er et glimrende valg, når du er på udkig efter midler, der kan gøre dig mindre modtagelig over for generende virus. Og ifølge Gladstar er echinacea også sikkert at give dit barn.

Læs også:
Echinacea og immunforsvaret

Echinacea - første analyse sikkerhed under graviditet
Echinacea Complex dråber
Solhat styrker immunforsvaret
Glyco Nutrient-8 Complex – årets kosttilskud!

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012