Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Multivitaminer kan bremse HIV

Mikronæringsstoffer er kendt for at kunne styrke immunforsvaret - kroppens komplekse forsvar mod infektion og målet for HIV-virus (human immundefekt virus). Et forsøg foretaget af forskere ved Harvard School of Public Health og ved Muhimbili College of Health Sciences i Tanzania har vist, at hvis man giver HIV-smittede kvinder et multivitamintilskud indeholdende alle B-vitaminerne samt C- og E-vitamin, kan man i betydelig grad bremse udviklingen af HIV til et fremskredent stadie.

Med multivitamin-tilskud så man langt færre af de kendte komplikationer ved HIV-smitte, bl.a. mundtrøske, kvalme og diarré. Ved at beskytte mave-/tarmkanalen kan multivitaminerne forsinke udviklingen af lipodystrofi , en stofskifte-komplikation ved HIV. Såvel antallet af CD4+ (et vigtigt mål for, hvor fremskreden HIV-sygdommen er) og de betændelseshæmmende cytokiners aktivitet blev øget hos de personer, der tog multivitaminer i op til fem år. Man påviste også, at de personer, der tager multivitaminer, har en lavere viralbelastning end dem, der ikke tager multivitaminer.


Multivitamin/mineral kostforsikring nr. 1: Maximum

Der findes fortsat ikke nogen kur mod HIV, men anti-retroviral medicin er meget effektiv til at bremse udviklingen af HIV, som dermed næsten er blevet ændret fra at være en dødsdom til at være en kontrollabel, kronisk sygdom. Desværre er medicinen meget dyr, så kun ca. 10% af dem, der har brug for den, får den.

Selvom der ikke ikke findes noget alternativ til den behandling, som anbefales til fremskreden HIV, spiller multivitaminer klart en betydelig rolle for immunforsvaret, når det gælder om at kontrollere HIV. Det er en kendt sag, at fordelene ved optimal brug af mikronæringsstoffer kan reducere risikoen for og omfanget af andre kroniske sygdomme som f.eks. kræft eller hjerte-/karsygdomme.

Referencer:
Fawzi WW, Msamanga GI, Spiegelman D, et al. A randomized trial of mulitvitamin supplements and HIV disease progression and mortality. N Engl J Med. 1. juli 2004; 351(1):23-32.

Læs også:
Dette bør du vide om vitaminer og mineraler
Guider
Vitamin E beskytter mod arteriosklerose
Vitaminskandalen
Vitamin- og mineralguide fra A til Zink
Hjerteinfarkt: E-vitamin og caroten som beskyttelse
Myter om vitaminer
Vitaminer og mineraler – hvilke og hvorfor?
Naturmidler forhindrer forkalkning/arteriosklerose
Mega C vitamin
Vitamin E-terapien
Betacaroten og rygere - hverken skadelig eller gavnlig?
Avocado-olie - naturren
Vitaminguide
Antioxidanter, forebyggelse af hjerte-karsygdomme
Vitamin C hjælper hjertet
Vitamin C - dosis
LIMA - økologiske kvalitetsprodukter
Maximum - Danmarks bedste kostforsikring!

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012