Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Allergi - ny hjælp til allergikerne

Indholdsstoffer fra vagtelæg kan hjælpe allergikere.

Høfeber og andre allergier i luftvejene, allergi over for husstøvmider, intolerans over for forskellige fødevarer - alt sammen lidelser, der gør livet svært for mange af os. Nu kommer hjælpen - og den kommer fra et ganske særligt stof.

Historien begynder ret så mystisk: En fransk fuglehandler fandt ud af, at hans kones høfeber og astmaanfald lige så stille forsvandt for til sidst at være fuldstændigt væk - uden nogen påviselig grund. Indtil han en dag opdagede, at hans kone hver morgen spiste et råt vagtelæg. Dr. Truffier, en læge, der boede i nærheden af parret, så nærmere på fænomenet, og dermed begyndte den videnskabelige videreudvikling.

Dr. Benveniste, forskningsdirektør for "Immunpharmacologie de l’Allergie" ved Paris’ universitet fandt ud af, at de patienter, som blev behandlet med vagtelæg havde langt mindre immunoglobulin IgE i blodet. Det fører til en desensibilisering af cellerne, og allergi-symptomerne forsvinder. De glykoproteiner, som findes i vagtelæg, forhindrer dermed en overproduktion af IgE og standser en forhøjet udskillelse af allergi-udløsende histaminer.

I dag ved man, at ikke alle former for vagtelæg har lige stor virkning. Forskellige eksperimenter har vist, at æg fra slægten "B-Mina" (som holdes i frie volierer) har den største virkning. Disse æg bliver ved hjælp af lyofilisering (frysetørring) pulveriseret og fremstillet i kapselform.

De virkestoffer, der findes i B-Mina-vagtelæg, sælges i Danmark under navnet Amizan.

Hver 5. tysker lider i dag af allergi. I løbet af nogle få år kan dette tal være vokset til hver anden.

Apoteker G. Merkl: "Vi er glade for, at vi kan tilbyde allergikerne et ægte alternativ. Nu kan vi hjælpe mange flere."

Læs også:
Vagtelæg virker mod nælde­feber, eksem, astma, høfeber, rhinitis og bihulebetændelse

Kilde: Gesundheit heute 1995.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012