Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hostestopperen der hjælper de mange

Danskerne bruger 80 millioner kroner om året på hostemedicin, der ikke har nogen dokumenteret effekt. Den hostemedicin, der står på apotekernes hylder i dag, blev godkendt tilbage i 1950'erne og 1970'erne, da kravene til medicinens effekt var meget begrænsede.

Alligevel vil Lægemiddelstyrelsen ikke fjerne hostesaften fra hylderne, for når et lægemiddel først er blevet godkendt, skal det bevises, at det ikke virker, før styrelsen har hjemmel til at fjerne det fra markedet.

Prisbillig og effektiv hostestopper
Men heldigvis har naturen skænket os en utrolig effektiv kur mod generende hoste, der kan ødelægge nattesøvnen, biograf- og teaterture mm.

Den hyppigste årsag til hoste er formentlig den irritationshoste, der opstår i forbindelse med forkølelser og andre infektioner i de øverste luftveje. Denne hoste forsvinder som regel efter 2-3 uger, skriver afdelingslæge Lars C. Laursen i bladet Lungenyt, men her er et råd, der plejer at virke samme dag.

Midlet er Natur-Drogeriets Japanske Pebermynte dråber, der ikke smager stærkt, så længe munden er lukket.

Man gør følgende:

Tag 1 kapsel i munden, og hold munden helt lukket, så smager pebermynteolien ikke så stærkt. Bland indholdet med spyt i den lukkede mund, synk en lille smule 2 gange, og hold resten i munden 1-2 minutter, indtil den Japanske Pebermynteolie mærkes svagt i øjnene. Nu er slimen spaltet, og irritationen fortager sig (i det stjerne-markerede område på figuren til venstre). Så synkes resten, og der smages godt efter og synkes igen. Herefter kan man åbne munden.

Denne kur spalter slimen, giver de fleste ro i halsen og kan bruges flere gange daglig og modvirker samtidig forskellige mavegener.

Overlæge Mogens Vilien på Centralsygehuset i Holbæk siger. "Pebermynte kan med stor fordel bruges i sygehusets behandling af især smerter i mave-tarmområdet".

42 patienter med irriteret tyktarm - smerter i maven, vekslen mellem forstoppelse og diarré, for meget tarmluft mm. - indgik i hans og flere kollegers undersøgelse, og ca. 70% oplevede en tydelig bedring.

Læs også:
Modgå betændelse med stærk natur-kur
Resistente bakterier er i voldsom vækst
Bio Propolis

Health News 2005

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012