Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Natur-Drogeriets naturrene brændenældemel

Brændenælden er den plante, som først og fremmest skulle kunne hjælpe menneskeheden ved protein-, mineral- og vitaminmangel, om den dyrkes på linie med de øvrige kulturplanter og køkkenurter. Blandet i f.eks. gulerodssaft, brød eller grød giver den en god ernæringsmæssig erstatning for komælken. Brændenælden har nemlig en aminosyreprofil, som gør dens protein fuldværdigt.

Brændenældemel er en holdbar form for den mineral- og vitaminrige brændenælde. Denne vækst regnes med rette til blandt de næringsrige på vore breddegrader. Flere og flere mennesker begynder i disse år selv at plukke dem ude i naturen på så urørte steder som muligt.

Det er særlig vigtigt, at brændenælden ikke har vokset nær bilveje eller stærkt luftforurenede og besprøjtede områder.

Brændenælden hører til de naturligt nitratrige vækster, men det er aldrig påvist, at dens relativt høje nitratindhold har skadet mennesket. Tværtimod er det blevet bekræftet, at råsaften, urteteen og melet fra brændenælden har styrket almentilstanden, renset blodet og stimuleret dannelsen af de røde blodlegemer.

Brændenælden er rig på magnesiumholdig klorofyl, som regnes for at have en positiv effekt på fødeomsætningen. Brændenælden har det højeste baneoverskud af alle levnedsmidler og virker derfor overordentlig velgørende ved syreoverskudstilstande, halsbrand, og hvad man plejer at kalde sur mave. Brændenælden har endvidere et stort kalkoverskud. Jernforekomsten har siden gammel tid givet brændenælden en fremtrædende plads blandt de bloddannende vækster. Det meget høje C-vitaminindhold, 175 mg/100 g frisk brændenælde, gør den til et universalmiddel som vitamintilskud. Især da karotinindholdet også er bemærkelsesværdigt højt.

Nogle næringsværdier pr. 100 g frisk brændenælde:

Protein

5,5 g

Fosfor

60 mg

Sukkersorter

7,1 g

Jern

2,2 mg

Fedtsyrer

0,7 g

C-vitamin

175 mg

Kalcium

200 mg

A-vitamin

810 mcg

Kalcium, magnesium, mangan, klor, natrium m.fl. Pulveriseret brændenælde har betydeligt højere analyseværdier.

Medicinsk virksomme substanser er: Histamin, stimulerer mavesaftproduktionen, acetylkolin, nervestimulerende, kiselsyre, bindevævsstyrkende, myresyre, fødeomsætningsaktiverende, klorofyl, magnesiumrigt, garvesyre, sammentrækkende, blodkoagulerende, bakteriedræbende, og endnu flere uudforskede virkemidler.

En del individer er overfølsomme over for visse substanser i brændenælden og må da helt undgå at komme i kontakt med den.

Brændenælden føres i helsekostforretninger, frisk, tørret, finhakket og pulveriseret, eller i råsaftform. Natur-Drogeriet A/S laver en brændenældemel af høj kvalitet.

En god måde at indtage brændenældemelet på er at blande en spiseskefuld i et glas gulerodssaft eller komme 1-6 teskefulde i brød eller grød. Næringsmæssigt får man derved en drik, som i de fleste henseender overgår komælken, eller en god ernæringsberigelse af brødet eller grøden.

Base-sundhedsdrik:

¼ glas Brottrunk
½ glas Lima-3 Plantemælk
3 teskefulde brændenælde

Omrøres og drikkes 1-3 gange daglig som mellemmåltid eller i forbindelse med et måltid.

Ved forsigtig tørring og pulverisering af brændenælden sker en koncentrering, som forhøjer analyseværdierne anseligt sammenlignet med frisk brændenælde. Helt op til 70 % større ernæringsværdi.

Sammenligning mellem friske brændenælder, Natur-Drogeriets naturrene brændenældemel og sødmælk:

Pr. 100 g ca.:

Fedt g

Kulhydrat g

Protein g

Kalk mg

Fosfor mg

Jern mg

A- vitamin

C- vitamin

Kalorier

Vand

Friske brændenælder

0,7

7,1

5,5

200

60

2,2

810

175

58

82

Sødmælk

3,5

4,6

3,4

128

87

0,1

70 vinter

1,5 vinter

64

87

Natur-Drogeriets brændenældemel

4,9

48,1

40,5

7500

40

1,6

4800

700

400

 

Litteraturhenvisninger:
Madaus biologischen Heilmittel III
Hälsa 1973-74
Vegetarisk Forum 74
Sundhedsbladet
Marcussens urtebog
AOH Helbredelse I og II

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012