Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vægttab - sådan sikrer du successen

Vores frivillige slankeprogram-deltagere har ramt muren. Her kan du se hvordan de - og du - kan overvinde den…

For nogle få måneder siden søsatte Health en vægttabskampagne, og 1.000 af vore læsere satte sig for at tabe sig ved at følge en af fire meget forskellige planer. Nu er vi nået så langt, at den første begejstring over at være gået i gang har lagt sig, og det er blevet hverdag. Så her er eksperternes råd til, hvordan vores frivillige (eller en hvilken som helst anden kvinde) kan programmere sig til at få succes.

Tænk småt
Du kan ikke vælge at tabe dig på samme måde, som du beslutter dig for at tænde eller slukke på en kontakt, siger Madelyn Ferstrom, Ph.D. og vægttabsekspert ved University of Pittsburgh. I stedet skal du foretage en masse små valg. Koncentrer dig om de hverdagsting, som du kan ændre, og som vil være med til at sikre, at du holder din kostplan. F.eks. bør du tage en næringsrig og billig frokost med på arbejde i stedet for at spise på café eller købe andre (og sundere!) fødevarer, når du handler i supermarkedet.

Planlæg frem i tiden…
"Man træffer aldrig nogle særligt gode valg, når man er hundesulten - sådan er menneskets natur," siger Melinda Johnson, R.D., talskvinde for American Dietetic Association. "Planlæg dine måltider". Nåja, det er godt nok ekstraarbejde, men "hvis det var så fantastisk nemt at tabe sig, så var der vel ikke nogen, der var overvægtige," siger Fernstrom.

…men ikke FOR langt frem i tiden.
Du skal godt nok have langsigtede mål, men du skal også have nogle af de kortsigtede. "Sæt dig mindst ét mål, som du har en realistisk mulighed for at opnå hver måned," siger Fernstrom. At tabe ½-1 kilo pr. uge er et realistisk mål, tilføjer hun. Det tog tid at tage de ekstra kilo på - det tager også tid at tabe dem igen.

Bed om hjælp
Støtte fra andre kan antage mange former, forklarer Fernstrom: En at tabe sig sammen med, en støttegruppe eller et familiemedlem, som vil gå tur med dig om aftenen.

Lad være med at føle dig som en fiasko, fordi du synder
"Hvert måltid er en ny mulighed, og hver dag er en ny mulighed", siger Melinda Johnson. Når du når et mål eller er kommet igennem endnu en uge med de rigtige valg, så gi’ dine nye livsvaner lidt ekstra fokus med en belønning - en, der ikke kan spises, selvfølgelig!

Kilde: Health, november 2004.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012