Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Advokat Jytte Thorbek – hun slås for børnene

Indspisthed i Retslægerådet
"Al magt gør korrupt. Total magt gør total korrupt", som den engelske dommer, Lord Atkins har udtrykt det så rigtigt. Derfor er det vigtigt med en fri presse og nogle, der arbejder mod indspisthed. Det er der alt for meget af - folk holder hånden over deres egne og har yderst vanskeligt ved at indrømme fejl.

"Når det gælder Retslægerådet, er det vist ikke kun min, men den almindelige opfattelse. Loyaliteten mod ens egne er så absolut i højsædet her. Det viser et hav af eksempler på patientafgørelser. Retslægerådet kommer altid til det resultat, at der ikke er sket en fejl i forbindelse med f.eks. en overlæges fejloperation. Domstolene følger så blindt rådets indstilling, og patienten har ikke en chance. Hans eller hendes argumenter bliver ikke taget for (samme) gode varer".

"Man kan føle sig helt opgivende, når rådet afgiver skøn om forholdene i egen branche. Man udpeger oven i købet selv, hvilke læger der skal besvare de rejste spørgsmål. Udtalelserne er jævnligt overfladiske og til tider direkte fejlagtige. Det er svært at forstå, at retten godtager et så mangelfuldt materiale og lægger det til grund for sine afgørelser.

Det er på tide, at Folketinget tager loven om Retslægerådet op til revision!".

Ægtheden lyser ud af hver eneste selvforsvars-fiber. Spinkel af bygning, men stærk som en professionel kampsports-udøver. Jytte Thorbek, 62 år, advokat og frontkæmper for mennesker, der er kommet i klemme i systemet - netop nu aktuel med bogen Strejftog på juraens slagmark.

Maraton
"Maratontider i relation til lange sagsbehandlinger? Altså, det kan man ikke sige noget entydigt om. Men i voldssager synes ofrene, det er anstødeligt, at folk går frit rundt i lang tid, før sagen kommer for retten. Her er det afgjort rart med hurtige afgørelser.

Ligestilling
Ligestillingen er ikke nået til de svage - der er for lidt omsorg. Syge og ældre smides ofte kynisk ud af arbejdsmarkedet. Jeg kunne ønske mig et mere humant samfund, hvor der bl.a. er bedre plads til 'det grå guld'.

Facts om Jytte Thorbek
Født 15. juni 1939, gift med civilingeniør Poul Nielsen, der har været en vigtig samarbejdspartner i forbindelse med bogen.

  • cand.jur. 1967
  • selvstændig advokatvirksomhed 1976 med møderet for landsret og Højesteret
  • Blandt specialerne er familieret, og gennem alle årene har Jytte Thorbek ydet en stor indsats for at forbedre retsstillingen for voldtægtsofre og voldsramte kvinder. I den forbindelse har hun modtaget flere hæderspriser
  • Forkvinde for Dansk Kvindesamfund 1981-83.

Kontoret i centrum af København emmer af engagement, og drivkraften skal ikke findes i den økonomiske belønning – "pengene er ikke det vigtigste" og i reglen ikke store i sociale sager - men skyldes måske følgende forklarende citat om, hvorfor hun nu også er blevet forfatter:

"Danmark er ikke det fuldendte retssamfund, som mange anser det for at være - i hvert fald indtil de selv har været en tur igennem vridemaskinen".

Kilde: Ekstra Bladet, 26. april 2002

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012