Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kulhydratfattig kost giver hurtig effekt

En diæt med ekstremt lavt indhold af kulhydrater har meget god effekt på blodsukkerniveau, insulinfølsomhed og kolesterolindhold i blodet. Reduceret indtag af kulhydrater fører til, at patienterne spontant mindsker indtag af proteiner og fedt. Det viser en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Annals of Internal Medicine.

Resultaterne er den første kontrollerede undersøgelse af den såkaldte Atkins-diæt og er baseret på en undersøgelse af ti patienter mest type 2-diabetes. De fik først normal kost i en uge og overgik derefter til en kost med kun 20 g kulhydrater dagligt, men ubegrænset mad med proteiner og fedt.

I modsætning til, hvad forskerne i forventede, reducerede deltagerne spontant deres forbrug af protein- og fedtrig kost. Det betød igen en kraftig reduktion af det totale kalorieindtag, som dels betød et vægttab, dels en forbedring af patienternes blodsukkerniveau, insulinfølsomhed og kolesteroltal.

Forskerne mener, at deres undersøgelse støtter teorien om, at kulhydrater er den udløsende faktor, hvad angår overdreven spisning. Reduktion af kulhydraterne er derfor afgørende for at opnå resultaterne ved en diæt. Forskerne advarer dog om, at effekterne ved en længerevarende lavkulhydratdiæt er ukendte.

Læs også:
Ernæring - forudsætningen for sportslige resultater
Atkins - om kulhydrater, brød og næringsindhold
Få styr på blodsukkeret!
Okholm om fedme, diabtes og blodsukker
BirkeSød og atleter
Kend dine kulhydrater - glykæmisk belastning (GI)
Protein – meget vigtigt
Spis de rigtige kulhydrater!

Kilde: Annals of Internat Medicine 1005; 141:403-11.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012