Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Enhver, der har røget i 30 år, har inhaleret tre kilogram tjære

Ved rygning af 10 cigaretter daglig inhaleres i løbet af 30 år tre kilogram tjære. Med denne konstatering chokerer den telefoniske sundhedstjeneste i Hannover nu enhver, der ringer.

I sundhedsorienteringen bliver der endvidere mindet om, at en af de væsentligste årsager til hjerte- og kredsløbssygdomme er den farlige gift nikotin. Den indsnævrer blodårene og fører til en i de første år ofte ikke bemærket mangelfuld blodforsyning af organerne. Det kan ende med hjertedød.

(Efter »reform rundschau«)

Kommentar: Den nyeste forskning omkring tobakssygdomme viser, at blodgiften kulilte øver en skæbnesvanger indvirkning på kredsløbet, fordi kulilten ikke alene beslaglægger ofte op til 20 procent af de røde blodlegemer, men også - og det er det værste - direkte hæmmer iltafgivelsen fra ikke kulilteangrebne røde blodlegemer. Dette fører netop til den iltunderforsyning af væver som befordrer fedtophobning i cellerne og opståen af de hjertekarlidelser, der har givet den store stigning i blodpropper og hjertedød blandt rygere.

De kæderygende hunde
De engelske hunde, som jeg i marts-nr. fortalte blev ofret på tobaksrygeskikkens osende alter, kommer ikke til at lide og glamme forgæves, hvis ellers de engelske tobaksforskere har barmhjertighed i kroppen. For de hundredvis af breve, vi har fået fra chokerede abonnenter vedlagt navn og adresse, er sendt samlet med en protestskrivelse til Imperial Chemical Industries ICI. Jeg og Landsforeningen til Tobakssygdommenes bekæmpelse takker alle læsere, der har bistået i denne vigtige sag, hvor menneskelig dårskab og kynisme tilsyneladende ikke kender nogen grænser. B. W.

Kilde: Ny Tid og Vi, 1975.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012