Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vi er bagefter med helsemedicin

Af sognepræst Carl Karlum

En del danske læger ringeagter stadig urtete og brug af andre naturprodukter, skønt det efterhånden er anerkendt af umådelig mange læger i andre lande, at de rene naturprodukter ofte er meget mere virksomme end de syntetisk fremstillede produkter. Hertil kommer, at helsekost og reformkost er virkelig giftfri produkter. De planter, der bruges i de europæiske virksomheder er biodynamisk dyrkede, og produkterne er uden nogen form for gift. Der findes ikke giftige farvestoffer eller anden gift i noget velanstændigt helsekostprodukt.

Man tør snart ikke spise dansk honning så sandt som frømarkerne sprøjtes med gift, medens dette ikke er tilfældet med udenlandsk bjerghonning. Og tænk på alle giftene i vore fødevarer. Fytoterapien er derfor også ved at vinde mere og mere frem, fordi folket forlanger behandling af menneskets sygdomme og forebygning samt styrkning af helbredet ved hjælp af lægeplanter = fytoterapi (af det græske ord phyton = plante samt terapi = behandling af og styrkelse af helbredet).

Som en lægeven sagde engang: »Vi tager for let på spørgsmålet om lægeurter og hvad der går tabt, når naturens midler omformes - og ofte får vi blot dyrere produkter og oven i købet giftigt spild fra fabrikken«.

Myndighederne burde nok se med mere velvilje på disse for mennesker så væsentlige produkter. Besynderligt er det i al fald, at man tillader private at importere geriatriske mediciner for op til 1000 kr., medens folk ofte må rejse til Tyskland eller Sverige for at købe rene naturprodukter i helsekost, skønt dette ikke er medicin, men er ganske ufarlige sundhedsprodukter fremstillet af kendte og kontrollerede firmaer.

Lad os blot tage et produkt som græskarkerner. Det er et rent naturprodukt, og det er både i England, Tyskland, Sverige, Schweiz og flere andre lande til salg i alle reformkosthuse og hos materialister og kan reklameres til salg, fordi jo en mængde mænd lider under vandladningsbesvær, som naturproduktet er virksomt over for samt for blærebetændelse hos både kvinder og mænd.

Men det er jo et mærkeligt land, vi lever i, hvor man ikke engang kan tillade sig at fortælle sine medmennesker, at noget så aldeles uskadeligt som kamillete er helbredende, skønt det er fastslået at kamille-te er et let, men særdeles udmærket middel over for en "ømfindtlige" tarm og mave og skønt det også er bevist, at kamillen er beskyttende mod betændelse (en afgiftende virkning). Man må blot ikke fortælle sine medmennesker i annoncer om den vidunderlige virkning af kamille eller græskarkerner, skønt dette har hjulpet hundredtusinde af mandfolk med vandladningsbesvær og må ikke fortælle folk i en annonce, at de ikke behøver at købe en masse skrappe afføringsmidler, men blot kan gå hen hos materialisten, reformkosthuset, vital-shoppen eller helsekostfirmaet og købe en pose hørfrø, der er holdbare i 6 måneder og ved daglig brug holder maven i orden.

Næ, vi er bagefter herhjemme og ikke forud, som vi så ofte får at vide. Naturhelseprodukterne er en udfordring til de danske sundhedsmyndigheder.

Kilde: Ny Tid og Vi, 1975.

Health News 2005

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012