Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Brottrunk kan forhindre svampedannelser i tarmen

Naturlige probiotika fra mælkesyregæret brød sørger for en intakt tarmflora og hæmmer ønsket vækst af farlige svampe.

Vores tarmflora er en kompliceret verden med milliarder af forskellige mikroorganismer. I en sund tarm lever og arbejder i første "forsvarslinie" symbionter som mælkesyrebakterier. Men lidt under 1% af disse er forrådnelsesbakterier som E. coli, og også tarmsvampe som den frygtede Candida albicans er en ganske almindelig del af tarmfloraen. Hverken forrådnelsesbakterierne eller svampene er i disse ringe mængder noget problem for en sund tarm. Tværtimod - de har faktisk en opgave bl.a. med at holde immunforsvaret i gang.

Antibiotika skader tarmfloraen
Det bliver først farligt, når ligevægten i tarmfloraen forskydes og tarmsvampene uhindret kan brede sig. Dette kan ske, når immunsystemet i tarmen forstyrres, og den hyppigste årsag hertil er antibiotika, som ikke blot gør det af med sygdomsfremkalderne, men også store dele af den nyttige tarmflora. Og der kan ofte gå uger, inden balancen i tarmfloraen er genoprettet efter indtagelse af antibiotika. I denne periode har tarmsvampene let spil og kan næsten uhindret formere sig.

Men ikke kun tungt skyts som antibiotika kan føre til ubalancer i tarmen. Ensidig og meget sukkerholdig kost kan også på sigt føre til dannelse af kolonier af uønskede bakterier i tarmen. Det samme gælder miljøgifte, som man regelmæssigt udsættes for, og som forstyrrer immunsystemet i tarmen, så det bliver mere påvirkeligt og modtageligt.

Hvordan mærkes et Candida-angreb i tarmen? Symptomerne er mangeartede - fra oppustethed og generel utilpashed til træthed og manglede energi - alt sammen symptomer på et svækket immunforsvar. Varer angrebet ved, kan der opstå følgesygdomme som allergi, ledegigt og neurodermitis. Desuden stiger risikoen for, at svampen breder sig til andre kropsdele (huden, fødderne og kønsorganerne).

Eksperterne anbefaler en varieret kost med mindst muligt sukker
Kost- og ernæringseksperter anbefaler en varieret kost bestående af såvidt muligt naturlige fødevarer og med så lidt sukker og forarbejdet mad som muligt, hvis man vil svampeangrebet til livs. Har man en svækket tarmflora, er det fremfor alt vigtigt koge grønsagerne møre. Råkost er nemlig svært at fordøje og kan hurtigt overbelaste den svækkede tarm under gæringsprocessen, fordi der opstår fuselalkohol. Desuden har det en gavnlig indflydelse at drikke Brottrunk regelmæssigt. De enzymer, der findes i Brottrunk, kan lukke op for næringsstoffernes adgang til kroppen.

Frem for alt under og også efter indtagelsen af antibiotika anbefales det at drikke et glas Brottrunk 2-3 gange dagligt for at beskytte tarmfloraen mod denne ekstreme belastning og stabilisere den så hurtigt som muligt. Det naturlige probiotikum indeholder nemlig et stort antal levende mælkesyrebakterier, som understøtter de nyttige tarmbakterier og samtidig er i stand til at holde sygdomsfremkaldende mikroorganismer og svampe i skak. For nylig har undersøgelser foretaget ved universitetet i Leeds endog vist, at mælkesyrerne er i stand til at dræbe forskellige patogene organismer, bl.a. den frygtede sygehus-bakterie Stafylococcus.

Kilde: Gesunde Medizin, 4/2005

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012